רגע לפני שינוי ההנחיות עקב העלייה בתחלואה הספיקו בצה"ל לבצע תרגילים ואימונים לכוחות השונים. כחלק מלקחי מלחמת לבנון השנייה ובמיוחד אחרי מבצע צוק איתן ברצועת עזה, הבינו בצה"ל שיש להכשיר בגדודים וביחידות כוח ייעודי שיתמחה בפינוי פצועים רבים תחת אש, העברת אספקה לכוחות וניוד בתנאים קשים, מהלך אותו צריך לבצע בצורה מהירה.
צה"ל הקים צוותי ניוד בפלוגות המסייעות של הגדודים ובשבוע האחרון קיימה מחלקת הניוד של מסייעת 932 מחטיבת הנח"ל תרגיל משותף יחד עם טייסת 131 בחיל האוויר.
האימון היה חלק מלבנה של חטיבת הנח"ל בזירה הצפונית. בצה"ל נערכים לתרחיש בו הכוחות יכנסו לעומק שטח האויב בגזרות השונות ויהיה צורך בכוח מיומן שידע להעביר להם אספקה כבדה ולפנות את הפצועים במהירות תחת אש.
הלוחמים, שעברו קורס נהיגה מבצעית בתנאים מגוונים, תרגלו הטסת האמרים והנחתתם בשדה הקרב. התרגיל התבצע ממנחת גמלא בצפון שם העמיסו את הכלים על ההרקולס והסתיים בנבטים, שם פרקו את הציוד.
בצבא מדגישים שמטרתו העיקרית של האימון הייתה התמקצעות הנהגים בחבירה לכוח שיתוף, במקרה הזה הרקולסים של חיל האוויר, התמקצעות המ"מ בביצוע נוהל חבירה ובשליטה בשיירת ההאמרים בקרקע ובמטוס, בנוסף לביצוע טכניקות ותרגולות בקרקע.
"מדובר במחלקה המתמקצעת בעיקרה בפינוי, תספוק וניוד לוחמים". סיפר סגן עילי דודי, מ"מ ניוד במסייעת 932. "לוחמי המחלקה מגובשים ובעלי מוטיבציה גבוהה לשרת ולתרום למדינה, כמו גם בתרגיל הזה, בו הפגינו מקצועיות ודבקות במשימה".
סא"ל י' שמפקד על טייסת 131 בחיל האוויר הוסיף כי: "האימון כלל תכנון משותף. עלינו לבנות את התוכנית המבצעית ולבצע אותה עם הפיקוד והשליטה המורכבים בשטח. השת"פ הבין זרועי מכין אותנו לאירועי אמת בצורה הטובה ביותר ומלמד אותנו כיצד לתפקד בדרכים יעילות אחד עם השני".
בעבר יכולות הפינוי תחת אש היו נחלתן של היחידות המיוחדות בצה"ל, אולם כיום הן הופכות למיומנות חשובה והכרחית בכל גדוד חי"ר, כחלק מתהליך הפקת לקחים שנעשה בשנים האחרונות.
טייסת 131 מכונה "אבירי הציפור הצהובה" ועל פי אתר חיל האוויר, היא הוקמה במהלך מלחמת יום הכיפורים עם הגעת מטוסי הרקולס חמושים שהוצאו משירות בחיל האוויר האמריקאי ונמסרו כתרומה לישראל. מאז היא השתתפה במלחמות ישראל והמבצעים לאורך השנים בתובלת כוחות, ציוד, חילוץ נפגעים ועוד.