"אנחנו רואים הצלחה גדולה מאוד בהפעלה של המערכת על ידי צבא אוקראינה. לדוגמה, האוקראינים פגעו ב-400 מטרות עם מערכות HIMARS'', תוך שהם משיגים תוצאות הרסניות", אמר בשבוע שעבר רמטכ"ל צבא ארה"ב, הגנרל מארק מיילי, ונראה שבכירי צבא ארה"ב והפנטגון, שמעורבים עד צוואר במלחמה באוקראינה, התרשמו מאוד מהיכולות שהמערכת הזו השיגה, והם החליטו להגדיל משמעותית את הסד"כ האמריקאי: משרד ההגנה האמריקאי דיווח כי ירכוש 480 משגרי רקטות מסוג זה ובכך יכפילו את מספר מערכות ה HIMARS וה-MLRS לכאלף משגרים.
על פי הדיווחים, המשגר הראשון ייכנס לשרות בשנת 2024 ויתפרס על פני כחמש שנים עד שנת 2028 אז יהיו בידי האמריקאים כל המשגרים. שווי הרכש מוערך בכ-1.5 מיליארד דולר לא כולל רכש של רקטות מסוגים שונים עבור המערכת. עוד דווח כי ארה"ב תייצר עבור הצבא רקטות "GMLRS" שהטווח שלהן מגיע לכ-90 ק"מ, בנוסף לטילים הטקטיים (ATACMS) שהטווח שלהם מגיע לכ-150 עד 300 ק"מ.
מערכת HIMARS לשיגור רקטות לטווח בינוני שאוקראינה קיבלה מארה"ב בחודש יוני, סומנה כבר מההתחלה כבעיה קשה לצבא הרוסי. אמנם מדובר במספר קטן של משגרים – ככל הידוע בסך הכל 16 משגרים שנשלחו לאוקראינה – אך מדיווחים עולה כי כלי הנשק הזה פוגע קשות בשורות הפיקוד הרוסי, במחסני אמל"ח ויעדים אסטרטגיים. אוקראינה טענה שהצליחה להשמיד עם המערכת הזו לפחות עשרה משגרי קאליבר רוסים.
המערכת הפכה עם התקדמות הלחימה ל"אימת החייל הרוסי" על פי הדיווחים מהחזית, וכדי לשחוק עוד יותר את המורל של חיילי רוסיה, האוקראינים פרסמו כמה סרטונים בהם ניתן לראות את הפעלת המערכת; באחד מהם רואים אחת כזו נוסעת, עוצרת ומיד משגרת רקטות. לאחר מכן עזבה במהירות, מה שמראה אומנם על חשש מפגיעה רוסית, אבל גם על יכולת הפעולה שלה.
עד כמה הרוסים באמת חוששים מהמערכת הזו ניתן ללמוד מהפרסומים שלהם עצמם, אחרי שלטענת הצבא הרוסי הם השמידו יותר משגרים ממה שאוקראינה קיבלה, והערכה היא שנכון להיום הם לא הצליחו להשמיד אף לא משגר אחד.
מדובר במערכת שיגור רקטות רב-קנית M-142 שהאמריקאים פיתחו בסוף שנות ה-90 והיא משלבת בין ניידות גבוהה, יכולת שיגור מהירה, דיוק וחסינות מפני מערכות אויב - שילוב שהוא למעשה היתרון שלה. מערכת ה-HIMARS נושאת צביר בודד של 6 רקטות לטווח של 70 ק"מ אותו ניתן להחליף במהירות אחרי שיגור, או טיל בודד ATACMS בעל טווח של 300 ק"מ. כמו כן, ניתן גם לשלב בין הטילים והרקטות, ומדובר בטווחים משמעותיים שמגיעים בדיוק גבוה גם לשטח רוסיה עצמה.