מבצע "צוק איתן" גבה את חייהם של 67 חיילים וחמישה אזרחים. כמה ימים לפני שהחל ואף במהלכו, שוגרו עשרות אלפי צו 8 לחיילי המילואים, כדי לסייע במערכה ולתמוך בחיילים הסדירים.
מרבית חיילי המילואים התייצבו כמו שעון שוויצרי לסייע לכוחות הסדירים, אבל היו גם כמה יוצאי דופן שמסיבות כאלה ואחרות - לא הגיעו. חלקם מסיבות אישיות ורפואיות, אחרים היו עצורים על עבירות פליליות ואחרים בכלל שהו בשליחויות בחו"ל. ד', משרת מילואים בשנות השלושים לחייו, זומן גם הוא בצו 8 לאחד משטחי הכינוס ליד הרצועה, אבל העדיף שלא להגיע. הוא טען כי יש בידיו מסמכים רפואיים אשר מעידים על כך שאינו כשיר לשרת ביחידה קרבית וכי יש לשחררו מהשירות.
ד', שיגר לקצינת הקישור את כל המסמכים הרפואיים המעידים, לטענתו, על כך שאינו כשיר מבחינה בריאותית - פיזית לשירות מילואים פעיל. קצינת הקישור העבירה את המסמכים לבדיקה של רופא הגדוד וזה קבע חד משמעית, כי מבחינתו ד' כשיר להתייצב לשירות מילואים. קצינת הקישור ביקש מד' להתייצב בשטח הכינוס ולהגיע למבצע, אבל הוא התעקש שאינו חש בטוב וביצע עריקות.
באחרונה, הגישה הפרקליטות הצבאית כתב אישום נגד ד' לבית הדין הצבאי, מחוז שיפוט מטכ"ל. סעיף האישום: העדר מן השירות ללא אישור - עריקות.
במהלך הדיון, החייל הביע צער על מעשיו וחתם על הסדר טיעון עם התביעה הצבאית. בית הדין הצבאי התחשב בנסיבותיו האישיות של ד', בעובדה שלקח אחריות על מעשיו, וגזר עליו 40 ימי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, הורדה לדרגת טוראי וקנס כספי.
בצה"ל טוענים שמדובר בענישה חמורה, אך יחד עם זאת יש כאלה שטוענים כי ניתן היה להחמיר עם ד' יותר, לאור העובדה שלא מדובר בעריקות רגילה. "העונש היה צריך להיות חמור בהרבה למען יראו וייראו. שכן היה מדובר בהזמנה בצו 8 למבצע צבאי ולא בסתם שירות מילואים רגיל. המסר היה צריך תקיף ומרתיע וזה לא קרה במקרה הזה", טען גורם צבאי.