סגרו מעגל: צה״ל ושב״כ הודיעו כי חיסלו את חמזה ואיל מחמד עספה, ראש חוליית נוח'בה בגדוד דיר אלבלח, מחבל נוח׳בה שלקח חלק בטבח 7 באוקטובר והשתתף בהמשך בטקסי שחרור החטופים.

החיסול בוצע בתקיפה שנערכה לפני כשבועיים במרכז רצועת עזה.  טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים לרבות שימוש בתצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף. במסגרת תפקידו בארגון, המחבל לקח חלק בטקס השחרור של אלי שרעבי, אוהד בן-עמי ואור לוי.

עספה פעל במסגרת אחת היחידות הכי ממודרות של חמאס, יחידת הצל, האחראית לכאורה לשמירה על החטופים. חלק מפעילות היחידה הזו של חמאס נחשף כאשר ימ"מ ושב"כ הצליחו לחלץ בשלום את אלמוג מאיר ג'אן, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו, מדירה במחנה הפליטים נוסיראת במבצע ארנון. 

קית' סיגל עם יחידת הצל של חמאס
קית' סיגל עם יחידת הצל של חמאס

בסרטון מ-2006 נאמר כי תפקיד היחידה "לשמור על השבויים של האויב שנמצאים בידי גדודי אל-קאסם, להסתירם, ולסכל ניסיונות של האויב למצוא אותם", וכי אנשיה מקפידים "לנהוג בשבויים של האויב בכבוד, זאת לפי כללי האיסלאם, ולספק את צרכיהם, זאת כאשר היחס לאסירי ההתנגדות הנמצאים בידי האויב נלקח בחשבון". 

 מצה"ל נמסר: "ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך שימוש ציני ואכזרי באוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ושב"כ ימשיכו לפעול נגד ארגון הטרור חמאס על מנת להגן על מדינת ישראל".