ראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל הרצי הלוי דנו לפני כמה ימים על המשך הפעולה הצבאית. במהלך הדיון המצומצם התגלע בין השניים ויכוח על רקע ההנחיה שהעביר נתניהו להיערך להתקדמות לרפיח. נתניהו האיץ בצה"ל למצוא פתרונות מהירים לסוגיה, הלוי הדגיש שלצבא יש תוכנית, אבל "דרושים תנאים מאפשרים" - פינוי האזור ותיאום עם מצרים.
במהלך הדיון נתניהו טען כי הזמן דוחק, ויש לבצע את מיטוט גדודי חמאס ברפיח עוד לפני הרמדאן. בשיחות עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן הוא אף התייחס לפעולה באזור תוך שבועיים. הרמטכ"ל השיב שבצבא "מכינים תוכנית", והתייחס לפרטים שעדיין חסרים לה: הצורך לפנות את תושבי עזה שהתפנו לרפיח, וההבנות עם מצרים בנוגע לציר פילדלפי.
בלשכת ראש הממשלה הדגישו כי נתניהו ביקש לוודא שהתוכניות להכרעת הגדודים הנותרים של חמאס מוכנות ושהצבא נערך לבצען. עוד הוסיפו כי הכול נעשה ברוח טובה ובשיח מקצועי בין הצדדים. עם זאת, גורמים שמעורים בפרטים טענו כי נתניהו מצפה מהרמטכ"ל הלוי לבצע תוכנית - לפני שישראל קיבלה החלטות מדיניות קריטיות שישפיעו על הפעולה הצבאית.
"לעצור את הסיוע" ו"סינוואר כמו מחבל נרדף": הציטוטים מהקבינט
לא היה זה הדיון הסוער האחרון שהתקיים השבוע. אמש התכנס הקבינט המדיני-ביטחוני ודן במגעים לעסקה. שר הביטחון יואב גלנט אמר ש"לחץ צבאי יביא לתוצאה, סינוואר מתנהל כמו מחבל נרדף". השר לביטחון לאומי בן גביר התרעם: "למה לא עושים יותר לחץ; צריך לעצור את הסיוע ההומניטרי".
השר אלי כהן הצטרף: "צריך להראות רצינות בלחץ הצבאי, זה מה שיביא את סינוואר לעסקה". "זה הזמן ללחץ צבאי יותר חזק, לגרום לו לרדוף אחרינו, לא שאנחנו נרדוף אחריו", הוסיפה השרה מירי רגב. "זו ההזדמנות שלנו. יותר לחץ דווקא לפני הרמדאן. כמו שחטפנו אותה בשמחת תורה, בוודאי ברמדאן לא צריכים להיות יותר טובים ורחמנים איתם".
שר המשפטים יריב לוין גם הוא מתח ביקורת, על מתווה העסקה: "צריך להחזיר את כל החטופים ולא רק חלק. תכנית בפעימות לא טובה לנו. אנחנו לא בנקודה טובה. אסור לנהל משא ומתן מתוך חולשה. צריך שהם ירדפו אחרינו. ראש הממשלה נתניהו הדגיש: "המפתחות לפעימה הראשונה ההומניטרית לא השתנו מבחינת ישראל. זה יהיה 1 ל-3".