ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הערב (שבת) הצהרה בעקבות התקיפה הישראלית בנמל חודיידה בתימן. "הפעולה הזאת מבהירה לאויבינו שאין מקום שהזרוע הארוכה של מדינת ישראל לא תגיע אליו", הבהיר.

"ישראל מצפה מהקהילה הבין-לאומית להגביר את מאמציה נגד איראן וגרורותיה, כדי לבלום את תוקפנותה של איראן, וכדי להגן על חופש השיט הבין-לאומי", הוסיף נתניהו. "כל מי שמבקש לראות מזרח תיכון יציב ובטוח צריך להתייצב נגד ציר הרשע של איראן, ולתמוך במאבקה של ישראל נגד איראן וגרורותיה בכל מקום".

הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: יוסי כהן, לע"מ)
הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: יוסי כהן, לע"מ

ראש הממשלה העביר מסר לאויבי ישראל: "אל תטעו בנו. נגן על עצמנו בכל דרך, ובכל חזית. כל מי שיפגע בנו ישלם מחיר כבד מאוד על תוקפנותו".

מוקדם יותר הערב דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי קיים הצהרה, שבה עדכן כי טייסי חיל האוויר נחתו בישראל בשלום, אחרי שתקפו בחודיידה, וחשף את שם הפעולה בתימן: "יד ארוכה". עוד הוסיף דובר צה"ל: "עיבינו את מערכי ההגנה ואנחנו ערוכים בכלל הגזרות. עם זאת, אין שינויים בהנחיות פיקוד העורף, אם יהיו - נעדכן".

על הביקורת בישראל על כך שישראל מגיבה על תקיפות אויביה רק אחרי שמבוצע ירי לכיוון תל אביב, אמר דו"צ: "זאת הפעם הראשונה שכטב"ם איראני חודר לשטח המדינה והורג אזרח ישראלי. זה חמור ביותר, לא משנה איפה זה היה קורה במדינה. מדובר בתגובה מצטברת על כל מה שקרה".

דובר צה"ל, דניאל הגרי (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל, דניאל הגרי | צילום: דובר צה"ל

עוד הביע דובר צה"ל את הציפייה של ישראל ממדינות העולם, הנפגעות מהטרור החות'י, "לעמוד בחזית אחת מול איום הטרור מתימן. מדובר באינטרס בין-לאומי משותף". הוא הבהיר כי לישראל אין כוונה לפגוע בעם התימני: "אנחנו תוקפים את החות'ים, ששולטים בחלק מהמדינה, ששטחה גדול".

ישראל תוקפת בחודיידה בתימן
התקיפה הישראלית בחודיידה שבתימן

שר הביטחון יואב גלנט התייחס לתקיפה של חיל האוויר בתימן: "יצאתי כעת מבור חיל האוויר בו שהיתי ביחד עם ראש הממשלה, עם הרמטכ״ל ועם מפקד חיל האוויר במעקב אחרי התקיפה של מטוסי חיל האוויר בנמל חודידה, 2,000 קילומטר ממדינת ישראל".

עוד הוסיף: "את האש שבוערת עכשיו בחודיידה רואים בכל רחבי המזרח התיכון ולעניין הזה יש משמעויות ברורות. החות׳ים תקפו אותנו למעלה מ- 200 פעם - בפעם הראשונה שבה הם פגעו באזרח ישראלי הכנו אותם ואנחנו נעשה את זה בכל מקום שבו הדבר הזה ידרש. לדם של אזרחים ישראלים יש מחיר, הוא לא הפקר, את זה יודעים היום בלבנון, בעזה, בתימן וגם במקומות אחרים, אם יעזו לתקוף אותנו התוצאה תהיה זהה".

חודיידה, אזור התקיפה בתימן
חודיידה, אזור התקיפה בתימן

צה"ל אישר את התקיפה בתימן, וכתב: מטוסי קרב של צה"ל תקפו לפני זמן קצר מטרות בשימוש צבאי של שלטון הטרור החות'י במרחב נמל חודידה שבתימן, בתגובה למאות המתקפות לעבר מדינת ישראל בחודשים האחרונים. אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף".

שר החוץ ישראל כ"ץ התייחס גם הוא לתקיפה: "מדינת ישראל ומטוסי חיל האוויר הנחיתו היום מכה קשה על שלוחת הטרור של איראן בתימן. איראן תומכת, מאמנת ומממנת את ארגון הטרור החות'י כחלק מהמערך האזורי של ארגוני הטרור שהיא מפעילה באזור כדי לתקוף את מדינת ישראל. לא נבליג ולא נשתוק ונפגע בכל מי שיהווה איום על אזרחינו. זה הזמן של הקהילה הבינלאומית להגביר את הסנקציות באופן מקסימלי על איראן - שבהכוונתה החות'ים פוגעים פגיעה אנושה בחופש השיט ובנתיבי הסחר. איראן היא ראש הנחש - חייבים לעצור אותה עכשיו".


התקיפה אושרה בישיבת קבינט מיוחדת שנערכה היום בצוהריים. התקיפה בוצעה בזמן הישיבה שארכה כארבע שעות. השרים קיבלו זימונים אישיים מראש המל"ל צחי הנגבי 45 דקות לפני קיומה, כדי למנוע הדלפות. השרים התבקשו לא לספר על הזימון לאיש.

גורם ישראלי בכיר אמר לאחר התקיפה כי "ישראל מבינה שבעקבות התקיפה נפתחת חזית פעילה מול החות'ים שתביא לשרשרת של תגובות, ומוכנה לכך". לדבריו, "בחלופה בין חילופי מהלומות לבין הבלגה מול הציר השיעי ואובדן הרתעה - תגובה עדיפה".

מקור תימני איים כי "התוקפנות הישראלית בחודיידה - תיענה בתגובה". מקור בכיר בח'ותים אמר כי "הנמל של חיפה יהיה המטרה" וסגן שר התקשורת של החות'ים אמר כי "התגובה תהיה קשה".

בין היתר דווח על פעילות של מטוסי קרב "ציוניים-אמריקניים" בכמה מחוזות במדינה. עוד דווח כי בין מטרות התקיפה מתקני זיקוק בנמל חודיידה, יעדים צבאיים, בניין משטרה צבאית וכן תחנת הכוח ראס כת'יב שמשמשת לייצור חשמל בעיר. בתיעודים מהאזור נראים עשן ואש במתקני נפט. לפי ערוץ אל-חדת' הסעודי, עשר תקיפות ישראליות של נמל חודיידה נעשו בבת אחת. אחרי התקיפה דווח על הפסקת חשמל בבירת תימן, צנעא.

משרד הבריאות של תימן מסר כי ישנם הרוגים ופצועים בתקיפה, ובסעודיה דווח על "עשרות הרוגים ופצועים". רשת אל-ערביה הסעודית דיווחה כי "מדובר בתקיפה משותפת לישראל, ארה"ב ובריטניה". ארה"ב ובריטניה, כך נטען, סייעו לישראל בתדלוק המטוסים. עם זאת, בארה"ב הכחישו את הדיווח ואמרו כי "ישראל פעלה לבד". לפי דיווחים, בתקיפה השתתפו יותר מעשרה מטוסים ישראליים, בהם מטוסי F-35 ו-F-16.