התקיפה שתכננה ישראל באיראן ונבלמה על ידי נשיא ארה"ב: על פי הדיווח הדרמטי בניו יורק טיימס, בפעולה הישראלית שתוכננה להתבצע בחודש הבא, נשקלה גם פשיטה של כוחות קומנדו. פרט חריג, כאשר עד היום התרחיש שהיה מוכר הוא מהלך אווירי בלבד.

הרעיון ירד בסופו של דבר מהפרק, על פי הדיווחים, כי לא היה מספיק זמן להכנות. מכל מקום, כרגע התוכנית נבלמה על ידי נשיא ארה"ב טראמפ, שהחל במשא ומתן מול איראן, עליו הודיע בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו.

על פי הפרסום הזר על התקיפה שתוכננה באיראן, התוכנית שנשקלה בישראל הייתה להחדיר כוחות קומנדו לאתרים שנמצאים עמוק מתחת לאדמה, ושתקיפה שלהם מהאוויר קשה ומורכבת הרבה יותר. זאת במקביל לתקיפות מהאוויר של אתרים אחרים.

ישראל הוכיחה יכולת חדירה של כוחות מיוחדים למתקן תת-קרקעי איראני בסוריה, בחודש ספטמבר האחרון, בפעולה שזכתה לשם "מבצע רבות הדרכים". יש לציין שפעולה על אדמת איראן עצמה היא מן הסתם מורכבת הרבה יותר, גם בגלל המרחק מישראל, הכמות הגדולה של מתקנים כאלו שיש לאיראנים וההגנה המשמעותית שלהם, בניגוד לסוריה המפורקת.

מהפרטים שהותרו לפרסום על המבצע של שלדג במתקן האיראני בסוריה בספטמבר, עלה כי אגף המודיעין ביצע במשך שנים איסוף ומעקב מודיעיני מתמשך שהבהיר את חשיבות היעד והערך המבצעי שבפעולה. מה שעשוי להסביר את ההתנגדות לבצע פעולה כזו באיראן בהתראה קצרה.

בצה"ל אמרו כי האתר היווה "פרויקט דגל" של איראן במאמץ לחמש את בני בריתה בגבול הצפוני של מדינת ישראל. הכוחות, ציינו בצה"ל, הגיעו במבצע למכונות קריטיות לתהליך הייצור של טילים מדויקים, אמצעי לחימה רבים ומסמכים מודיעיניים, שהועברו לחקירה. זה היה האתר היחיד בסוריה לייצור טילי קרקע-קרקע, שאמור היה לספק מאות טילים לחיזבאללה, מדי שנה.

אותו מתקן נמצא עמוק באדמה, בעומק של לפחות 70 מטרים בתוך צלע הר. בנייתו ארכה כארבע שנים ושליחת המכונות נמשכה כשלוש שנים. המתחם כלל בתוכו פסי ייצור מתקדמים שנועדו לייצר טילים מדויקים ורקטות לטווח ארוך ובכך, להגדיל משמעותית את היקף אספקת הטילים לארגון הטרור חיזבאללה, ולמיליציות נוספות של איראן במרחב.

חודש לפני הפעולה האיראנים החלו בייצור ניסיוני במקום, ובצה"ל הבינו שזו ההזדמנות לפגוע בו, כל עוד מאבטחים את המתקן כמה עשרות מאבטחים בלבד ולא יותר. כ-30 מאנשי כוח האבטחה חוסלו במבצע ועוד מעטים שניסו להגיע ולתגבר. כוחות תגבור של צבא אסד הסורי הגיעו למקום רק לאחר שכוחות צה"ל עזבו אותו.

למעלה ממאה לוחמים נחתו בשטח באמצעות מסוקים, בליווי מעטפת אש ואיסוף של כלי טיס, מטוסי קרב וספינות של חיל הים. במבצע לקחו חלק 70 כלי טיס – מטוסי קרב, תובלה, מסוקים וכטב"מים. כ-50 פצצות הוטלו על המטרות. הלוחמים קיבלו מודיעין מדויק, התנפלו על המערבלים, הטמינו את לבנות החבלה ובסוף הפעולה המקום פוצץ עם מעל טון של חומר נפץ. "הרגשנו רעידת אדמה קטנה, ראינו את הפיצוץ בעיניים", סיפר אחד המפקדים שהשתתפו בפעולה.

בישראל אמרו כי היכולת לפגוע במתקן מהאוויר הייתה מוגבלת ולכן הוכנה פעולה קרקעית. במקביל לפעולת הלוחמים שהונחתו, תקף חיל האוויר מטרות רבות בסוריה. והלוחמים כמעט ולא נתקלו בהתנגדות. במשך כמה שעות פעלו במתקן, מיקשו את המקום, השמידו אותו וחזרו לשטח הארץ בבטחה.