אחרי שהדיח אותו, או כהגדרת דובר צה"ל בהודעתו בנושא - לא יוכל להמשיך במילואים עד הודעה חדשה ויהיה רשאי להביא את טענותיו בפני הרמטכ"ל – האשים מפקד חיל האוויר את הטייס אלוף-משנה גלעד פלד, ממובילי המחאה נגד המהפכה המשפטית, ש"תיאם וסנכרן אי-התייצבות של אנשים בטייסות" וכי התמונה המלאה על כך הוצגה למפקד החיל רק על ידי מפקדי הטייסות.
אל"מ פלד דחה בתוקף את הטענות הללו ובתגובה שפרסם כתב שכאב לו לשמוע את דבריו של אלוף תומר בר. "אין אדם אחד שעודדתי לא להתייצב, נהפוך הוא", טען נחרצות. חילופי ההאשמות הללו מלמדים עד כמה חמור המשבר בחיל האוויר.
חשוב להבין שחיל האוויר היא זרוע של צה"ל שב"בסיס ההפעלה" שלה נמצא האמון. האמון הוא בסיס הפקודות מניהול החיל, תכנון המשימה ועד הטלת פצצה של טון בלב סביבה אזרחית. כשאין אמון, היכולת המבצעית של חיל האוויר נפגעת הלכה למעשה.
מפקד חיל האוויר קיבל, מבחינתו, החלטה מחויבת המציאות. מצד שני, הדחת הטייס המוביל כבר גורמת לתסיסה ולרבים להחריף את המחאה כאשר יש כמה יוזמות אקטיביות חריגות בכמה טייסות. מפקד חיל האוויר יצא, בסבירות גבוהה, עם אפקט הפוך מזה שרצה כנראה להשיג.
את אל"מ פלד, כך סבור כותב שורות אלו, לא צריך להפוך עכשיו לאליל ולגיבור. הוא זוכה כרגע לאופוזיציה לא קטנה בקרב כמה מטייסי ונווטי המחאה. זו דוגמה נוספת למשבר החמור שחיל האוויר נמצא בו ושמפקד חיל האוויר מתקשה מאוד להתמודד איתו.
את מחאת הטייסים לא יעצרו בהדחות ופקודות. על טייסים ונווטים במילואים מפקדים על ידי אמון שצריך לרכוש, גם בזכות מנהיגות. המחאה שלהם היא לא על זהות הממשלה, בנימין נתניהו היה ראש הממשלה במרבית השנים האחרונות ולא הייתה בעיה.
מבחינתם של אנשי המילואים בחיל האוויר, המחאה היא על מה שהם ורבים אחרים בעם רואים כשינוי חוקי המשחק, ומשבר אמון בין צוותי האוויר לבין פיקוד המדינה. כשמדובר בזרוע אסטרטגית של מדינת ישראל כמו חיל האוויר, זוהי גם סכנה אסטרטגית.
סביר להניח שגם מפקד חיל האוויר מבין זאת היטב, וזו כנראה גם הסיבה לפרסומים בדבר אפשרות שהשניים יפגשו ויפתרו את הדברים.