ראש ממשלת קטאר, שייח' מוחמד עבד אל-רחמן אל-תאני, התייחס היום (שבת) בוועידת הביטחון שמתקיימת במינכן למו"מ על עסקת החטופים בין ישראל לחמאס ועל תפקידה של ארצו כמתווכת - והדגיש כי עצירת המלחמה לא צריכה להיות תנאי מקדים לשחרור חטופים.
"אנחנו לא רואים סיבה להמשך הלחימה", אמר אל-תאני אך הבהיר: "אנחנו מכירים בחשיבות של הגעה להסכם לשחרור החטופים אבל אנחנו גם מכירים לחשיבות של עצירת המלחמה היום - גם ללא תנאים מוקדמים, זו הדילמה שלנו - לצערנו הרבה מדינות אומרות שלעצירת המלחמה צריך להיות תנאי מקדים של שחרור החטופים - זה לא התנאי שצריכים להציב, מה שצריך להציב זה המצב ההומניטרי בעזה".
ראש ממשלת קטאר התייחס בפסימיות התקדמות במשא ומתן: "הזמן לא פועל לטובתנו, בשבועות האחרונים הייתה התקדמות טובה במשא ומתן וניסינו להגיע להסכם בין הצדדים, אך בימים האחרונים לא התקדמנו כמו שרצינו, מאמין שעדיין יש הבדלים".
"כשאנחנו מסתכלים על ההסכם שהגענו אליו בנובמבר שהוביל לשחרור חטופים בתמורה הפסקה הומניטרית הוא כלל שני אלמנטים - סיוע הומניטרי ומספר של חטופים בתמורה לאסירים", אמר. "אני מאמין שהסכם הנוכחי מדובר על סדר גודל גדול יותר, אבל אנחנו עדיין רואים קושי (בהסכמה) על האלמנט ההומניטרי של המשא ומתן". עוד הוסיף: "אם נצליח להשיג תנאים טובים בימים הקרובים - אני מאמין שנוכל לראות הסכם בעתיד הקרוב, אבל הדפוס בימים האחרונים הוא לא מאוד מבטיח".
עם זאת, הוא הדגיש שהוא תמיד "נשאר אופטימי". "אנחנו מאמינים שהתנאים ההומניטריים בשני הצדדים הם לא משהו שקל להתמודד איתו, המצב ההומניטרי בעזה וביחוד המצב ברפיח - המצב עגום", אמר. הוא גם חשף מה הן הסוגיות שעומדות בלב המחלוקת במו"מ: אנחנו מאמינים שאם נגיע להסכם על המצב ההומניטרי, אני חושב שהמספרים יהיו מכשול - אבל לא גדול, הזמן לא לטובתנו ביחוד שרמדאן מתקדם והמצב ברפיח מחמיר - זה יהיה מסוכן".