למעלה מ-24 שעות לאחר תחילת סבב הלחימה הנוכחי ניתן לומר בזהירות שאחרי תקופה ארוכה של חוסר הצלחה, שב"כ וצה"ל הצליחו לשפר ולייעל את סגירת המעגל הקטלני סביב האנשים שמשגרים את הרקטות לעבר ישראל, ולהפחית משמעותית את הירי ביחס לסבבים קודמים. הסיבה אינה נובעת רק מהעובדה שבשלב זה רק חמאס נמנע מלקחת חלק בעימות, אלא בשינוי תפיסה בצה"ל.
בשנה האחרונה צה"ל ניהל לא פחות מ-11 סבבי לחימה מול רצועת עזה. לא מעט ביקורת נשמעה כלפי הצבא על כך שמאות רקטות נורו לישראל ומנגד איש מהמשגרים לא נפגע. בצה"ל הודו שקיים קושי בפגיעה בחוליות משגרים, כשהשאלה הבוערת הייתה האם מדובר במדיניות רופסת של ישראל - או במחדל חמור של צה"ל. בפועל, דובר צה"ל דיווח שוב ושוב על תקיפות חוליות שיגור אך באופן תמוהה איש לא נהרג.
בסבב הנוכחי, מחבלי הג'יהאד ירו עד שעות הצהריים (רביעי) הרבה פחות רקטות ממה שהעריכו בצה"ל טרם מבצע הסיכול הממוקד של באהה אבו אל עטא. הערכה המוקדמת בצה"ל על בסיס היכולות של גא"פ הייתה שכמות השיגורים מעזה תהיה גדולה יותר ולטווחים ארוכים משנורו עד כה. זו גם הסיבה שבשעות הראשונות שאחרי החיסול פיקוד העורף השבית חצי מדינה ולא לקח סיכון.
בצה"ל קוראים לזה "חופת אש" - חמ"ל, שפעל גם בסבבים קודמים, בו אנשי המודיעין של צה"ל, שב"כ, חיל האוויר והאוגדה מסנכרנים בין כל אמצעי המודיעין של הגזרה לפלטפורמות התקיפה ולפיקוד. המטרה - זיהוי חוליות משגרים לפני השיגור, הכוונת כלי טייס שנמצאים באוויר או שהוזנקו במיוחד, חיסול ממוקד של החוליה ומניעת הירי.
אז מה שונה הפעם הזאת מפעמים קודמות? גורמים ביטחוניים אומרים כי מדובר בשילוב בין טכנולוגיות חדשות שנכנסו לפעולה בשנה האחרונה (אותן לא ניתן לפרט משיקולים ביטחוניים) וייעול משמעותי של הקשר בין הגורמים השונים ותהליכי קבלת ההחלטות בתוך החמ"ל.
לארגוני הטרור בעזה יש על פי הערכות אלפי רקטות, אולם מספר האנשים ומספר המשגרים שלהם מוגבל וזה בסופו של דבר הנתון הקובע. מהסבב הנוכחי ניתן ללמוד שיש שינוי מסוים לטובה ביכולת ההשמדה וגם בקבלת ההחלטות ואת זה תושבי הדרום מרגישים היטב, למרות שהם עדיין רצים למקלטים.