רשת אל-ערביה דיווחה הבוקר (רביעי) כי ישראל עדכנה את ועד הפיקוח על הפסקת האש, שנוכחות צה"ל בלבנון עשויה להתארך. מחר תחלוף בדיוק מחצית מתקופה של 60 יום שבה אמור צה"ל לשהות בלבנון, במסגרת ההסכם שנכנס לתוקף ב-27 בנובמבר. על פי נתוני הצבא, מאז 27 בנובמבר בשעה 04:00, תועדו 47 הפרות של הסכם מצד חיזבאללה. צה"ל תקף בתקופה הזו 25 פעמים בשטח לבנון וחיסל 44 מחבלים.

מנגד כוח האו"ם בלבנון יוניפי"ל פרסם הודעה משלו: "חוששים מהמשך ההרס של צה"ל באזורי מגורים, קרקעות חקלאיות וכבישים בדרום לבנון בניגוד להחלטה 1701", טענו ביוניפי"ל. "קוראים להאיץ את הנסיגה של צה"ל, להשלים את פריסת צבא לבנון באזור, ולשני הצדדים להשתמש במנגנון החדש שהוסכם במסגרת ההסכם".

בינתיים בצה"ל מסכמים את המלחמה העצימה מול חיזבאללה ומכריזים ששללו לחלוטין את יכולתו של ארגון הטרור בצפון לממש את תכנית הפשיטה על הגליל באמצעות כוח רדואן. "שללנו את היכולת של חיזבאללה לייצר התקפה קרקעית לשטחנו ואת היכולת לייצר מהלומת אש באמצעות מטחי רקטות כבדים", טוענים בצבא.

בצה"ל טוענים שבמהלך המלחמה חוסלו 3,800 מחבלי חיזבאללה והושמדו 80 אחוזים מיכולות הירי של הארגון. בצה"ל אומרים ש-700 מחבלי כוח רדואן חוסלו במלחמה ולמעלה מאלף מהם נפצעו. מה שאומר הוצאה מכשירות של הכוח הכי איכותי של חיזבאללה וזה שאמור היה לפלוש ליישובי הגליל.

נתון חשוב והישג מרשים נרשם בתחום סיכול יכולות הירי הרקטי לטווח קצר. בצה"ל אומרים שהשמידו כ-75 אחוז מהמשגרים של הרקטות לטווח קצר וכ-70 אחוזים מהאמל"ח האסטרטגי של הארגון, כמו טילי קרקע-קרקע לטווח בינוני וארוך, טילי שיוט, טילי חוף-ים ואמצעים נוספים. "במהלך המלחמה שללנו את היכולת של חיזבאללה לייצר מהלומות אש בעורף הישראלי", טענו.

צה"ל גם הציג אתמול מייצג של 85,000 פרטי אמל"ח שנפלו שלל לידי הכוחות שתמרנו בלבנון. אבל גורמים בצבא גם אמרו שמדובר באמל"ח שהארגון פרס קרוב לגבול, בטווח של כ-5, 6 ק"מ מהגדר. בצבא מבינים שבדרום לבנון יש עוד כמויות של אמצעי לחימה, בהם רקטות וטילי נ"ט לטווח של כ-10 ק"מ, שמסכנים את תושבי הצפון.

חלק מהתקיפות שבוצעו נועדו להשמדה של מחסני אמל"ח האלה ונקודות מסתור אחרי שפעילי חיזבאללה התקרבו לשם. בישראל דורשים שצבא לבנון יחל בפרוק של התשתית הזאת והשמדה שלה. בכירים בצה"ל אף אמרו שאם הם לא יעשו זאת, ישראל תשמיד את המקומות האלה בעצמה.

על רקע האכיפה והתקיפות של ישראל, בצבא חוששים לקחת אחריות על חזרת תושבים ליישובים הסמוכים לגבול בגלל שבריריות הפסקת האש שיכולה לקרוס בכל רגע. מנגד, אומרים בצבא שהמצב של חיזבאללה וקריסת המשטר הסורי מקטינים את הסיכוי לתרחיש כזה. חלק מהתושבים החליטו לחזור לבתים שלהם בצפון למרות צו האלוף שמונע זאת, ואחרים דורשים לחזור לביתם, לפחות מי שהדירה שלו לא נפגעה.

הכוחות מעבר לגבול (צילום: דובר צה"ל)
הלחימה בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל