ראש ממשלת קטאר הודיע אמש (שלישי) כי קטאר קיבלה תשובה להצעת המסגרת לעסקת חטופים, והם "אופטימיים". לדבריו, מדובר "בתגובה חיובית על הפרטים". במקביל, חמאס עדכנו: "מסרנו לאחרונה לקטאר ולמצרים את תגובתנו לגבי הסכם המסגרת, לאחר שהושלמו התייעצויות של ההנהגה עם הפלגים, הגבנו ברוח חיובית". בכיר ישראלי אמר כי "המשמעות של תשובת חמאס - היא סירוב לעסקה".
גורמים המעורים במשא ומתן מסרו כי בישראל עוברים כעת על התשובה של חמאס. "מדובר במסמך מפורט ובו התייחסות לגבי כל הסעיפים של המתווה המוצע. אנחנו לומדים את הפרטים ובודקים אם ואיך אפשר להתקדם לעבר משא ומתן", מסרו הגורמים.
הנשיא ביידן התייחס לתשובת חמאס, ואמר כי "התשובה קצת מוגזמת, אבל יש איזושהי תנועה לעסקה". מוקדם יותר, שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן התייחס גם הוא לתשובת חמאס, והבהיר: "אדבר על תשובת חמאס עם ממשלת ישראל מחר, יש עוד הרבה עבודה".
הדרישות שהציב חמאס לעסקה עם ישראל
בתגובה שפרסם חמאס, הוא פירט את התנאים שלו לעסקה עם ישראל: דרישה להפסקת אש כוללת ומוחלטת, סיום הלחימה, הבטחה לסיוע הומניטרי, מחסה ושיקום הרצועה - והסרת המצור. "אנחנו מעריכים את תפקידם של אחינו במצרים, בקטאר ובכל המדינות המבקשות לעצור את התוקפנות האכזרית נגד עמנו", הוסיפו בארגון הטרור בתגובתם.
במשרד ראש הממשלה הגיבו בשם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים: "תשובת חמאס הועברה על ידי המתווך הקטארי למוסד ופרטיה נלמדים לעומק בידי כל הגורמים העוסקים במו"מ".
על רקע הדרישה העיקרית של חמאס לסיום הלחימה, יש להדגיש כי בישראל ממשיכים להבהיר שלא יסכימו להפסקת הלחימה - עד להשבת החטופים. זמן קצר לפני שחמאס פרסם את תשובתו, השר בני גנץ אמר בהצהרה שקיים: "אנחנו לא נעצור עד שנסיר את האיום של חמאס, נרחיק את חיזבאללה, ונאפשר לתושבים לחזור לדרום ולצפון בבטחה. ובכל מצב, נשמור על ביטחוננו בידינו. השליטה הביטחונית של ישראל והלחימה בטרור יימשכו בכל מקום".
שלשום, שר הביטחון גלנט התחייב כי צה"ל ימשיך במלחמה - ויגיע גם לרפיח. "התמרון היבשתי - הוא הדרך להכריע את חמאס. נגיע גם למקומות שלא לחמנו בהם, במרכז הרצועה ובדרומה, ובמרכז הכובד האחרון - רפיח. יידע כל מחבל שסופו יהיה כניעה או מוות, אין אפשרות שלישית".