מסמך שכתב קצין מודיעין שהגיע לידי mako חושף עד כמה חמאס משולב ומעורב עמוק בפעילות אונר"א (סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטי פלסטין במזרח הקרוב) בעזה, עד כדי סיוע של ממש לארגון הטרור, כולל בזמן המלחמה שמתנהלת בעזה.
אונר"א, שאמונה על טיפול בפליטים הפלסטינים, נמצאת בעין הסערה, אחרי שנחשף כי העלימה עין מהיקף העובדים שלה שהשתתפו בפעילות טרור במהלך מתקפת שבעה באוקטובר, וממסמך המודיעין שאנחנו חושפים כאן, גם לפני המתקפה ואחריה.
במסמך שחיבר קצין המודיעין נכתב כי "מאז 2006, חמאס פעל לשלב את אנשיו במוסדות אונר"א. במשרדים. בבתי הספר. בתפקידי מפתח. בנקודות שולטות", כלומר מאז השתלטו על רצועת עזה, פעלו בארגון הטרור להשתלב בסוכנות הפליטים של האו"ם, במטרה לדאוג לשכר נוסף עבור הפעילים וכדי לשלוט, במה שהפך עבורם לנתיב סחר משמעותי, וגם דרך לשלוט באוכלוסייה העזתית.
אחד הסעיפים החמורים ביותר במסמך של קצין המודיעין, קובע ש"בכל מתקן אונר"א. בית ספר או מרפאה או מתקן פקידותי אחר, גורם חמאס שהוא גם עובד אונר"א ואחראי מטעם הארגון לתשתית הארגונית כמו מחסן אמל"ח. מרחב שיגור. פיר מנהרה. ועוד".
ובהמשך, כפי שנכתב, עובדים אלה שפעלו לשמור ולתחזק את תשתית הטרור שהוקמה במתחמים של הארגון, גם פועלים באופן מסודר, במטרה לדאוג שהסיוע ההומניטרי יגיע לידי הזרוע הצבאית של חמאס, לבני המשפחות שלהם ולאחר מכן לשאר האזרחים, במטרה להקל את הלחץ מהם על שלטון חמאס.
"עובד המופיע בסעיף 25 לעיל אחראי על חלקו של חמאס בסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועה במסגרת ההסכם עליו הסכימה ממשלת ישראל", כותב קצין המודיעין בצה"ל. "עובד זה מעדכן את מפקדי הגזרה בה הוא פועל על אופי הסיוע ההומניטרי. על כמות. על מוצרים. עובד זה עם אחרים מנתב את חלקה של הזרוע הצבאית למקומות שקיבל מבעוד מועד ומשתנים מדי יום. או ימים".
עד כמה התהליך הזה מנוהל ומסודר ניתן להבין מסעיף 27 במסמך, שם נכתב כי "בניגוד לחודש ראשון (מלחמה) אז פעילי ארגון חמאס לקחו בכוח או בהסכמה את החלק שלהם. המידע קובע שהזרוע הצבאית מקבלת את חלקה בסיוע ההומניטרי באופן מוסדר כפי שתואם ונקבע מראש". בסעיף הבא קצין המודיעין קובע באופן מפורש ש"חמאס מקבל דלקים. ציוד רפואי לפעילים שנפגעו בלחימה. מזון. ביגוד חם. טכני".
המשמעות של מסמך המודיעין הנפיץ הזה היא, שלישראל אין שום דרך למנוע מחמאס לשים את ידו על הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה. וזה משמש אותו כצינור חמצן להמשך הלחימה נגד צה"ל ובנוסף, להורדת הלחץ מצד האזרחים, דרך זה לשמר את השלטון שלהם בעזה, שסיומו הוא אחת מהמטרות העיקריות של המלחמה, כפי שהכריז הדרג המדיני.
לאונר"א יותר מ-20 אלף שכירים עובדים ברצועת עזה, בתחום החינוך, רפואה ועוד. ונראה שמספרם של פעילי חמאס גבוה הרבה יותר ממה שנחשף לציבור עד כה. דבר שיש לו משמעות בהקשר של מטרות המלחמה המוצהרות כמו גם על הפעילות המבצעית ברצועה, כאשר גורמים בצה"ל אומרים שאנשי אונר"א גם מסייעים בהעברת חוליות טרור ממקום למקום ברצועה, בהעברת אמל"ח וסיוע רפואי למחבלים שנפצעו בלחימה נגד צה"ל.