צה"ל יקלוט עשרות "להקות חשיפה" המורכבות כל אחת ממגוון רחפנים לאיסוף מודיעין ותקיפה. כיום בזרוע היבשה קיים מספר קטן יחסית של להקות אלו, ובצבא אומרים כי אחרי סדרת ניסויים ובחינה מבצעית מוצלחת, הוחלט לתקצב ולבצע התקשרות עם התעשיות הביטחוניות, במטרה להקים 34 להקות, מספר שבעתיד צפוי לגדול משמעותית.
"להקות חשיפה הוכיחו את עצמן במהלך השנה האחרונה, כולל במבצע 'מגן וחץ' כשבנוסף לזה היינו ערים גם למה שקורה בנושא הרחפנים באוקראינה", אמר גורם בצה"ל. במקביל לפרויקט להקות החשיפה, זרוע היבשה תתקצב גם קליטה של רחפנים מתאבדים מסוג "מעוז" הנושאים כ-350 גרם חומר נפץ, אלו נועדו להשמדת המטרות שהלהקות יאתרו. בנוסף יתקצבו רחפנים נוספים לתקיפה.
"יש פה בשורה של ממש. הרחפנים יהפכו הלכה למעשה לכוח אווירי של זרוע היבשה מבלי שהמפקדים הזוטרים יאלצו לעבור שרשרת ארוכה של אישורים להפעלה. הזמינות של הרחפנים גבוהה משמעותית מכלי הטיס של חיל האוויר, כולל כטב"מים. אנחנו מדברים פה על צי אווירי טקטי קטן, שיהיה ברמת מפקד הפלוגה".
המטרה: להקת רחפנים לכל פלוגה
בכוונת צה"ל להקים בסופו של תהליך "להקת חשיפה" בכל פלוגה מסייעת בסדיר, בתור התחלה, ובמילואים. כחלק מההחלטה להקים את עשרות הלהקות, צה"ל פועל לחבר אותן למערכת הפיקוד ושליטה צי"ד, כשבנוסף משקיעים מאמצים בחסינות התקשורת של מערכות הניווט מפני "לוחמה אלקטרונית" של האויב.
פרויקט הלהקות החל כפיילוט של חברת אלביט מערכות ביחידה הרב-ממדית, שבחנה את אופן ההפעלה של להקת החשיפה ובנתה תורת לחימה (תו"ל). בהמשך הוקמו מספר להקות חשיפה בודדות, אחת מהן במסגרת של פלגת חשיפה-תקיפה בחטיבת הצנחנים, שהייתה הראשונה לפעול מבצעית במהלך סבב בעזה, אז זיהתה מספר משגרי רקטות ו"סגרה מעגל" עליהם עם להקה של רחפנים "מתאבדים". מאז היו הפעלות נוספות, כשבמקביל צה"ל עקב אחרי נושא הפעלת הרחפנים באוקראינה.
במקביל לרכש עשרות להקות של רחפנים, זרוע היבשה מקדמת עוד מספר פרויקטים בתחום הלא מאויש שמעניק לה כוח אווירי עצמאי בטווח הקרוב. בימים אלה פועלים שם לפיתוח ושדרוג מערך "רוכב שמים 2.0" ו"דוהר שמים". בנוסף נמשכים הניסויים להוכחת היכולת של ה"שרקרק". מדובר ב"חימוש משוטט טקטי" לטווח של עשרות ק"מ וראש נפץ במשקל של עד 10 ק"ג.