"הסיכון בטווח הקרוב למלחמה רחבה יותר במזרח התיכון פחת אחרי חילופי המהלומות האחרונים בין ישראל לחיזבאללה", אותה מתקפת מנע של צה"ל בלבנון מול מאות השיגורים של חיזבאללה בתחילת השבוע. עם זאת, "איראן המאיימת לנקום את חיסולו בטהרן של איסמאעיל הנייה, מהווה עדיין סיכון משמעותי". את הדברים אמר רמטכ"ל צבא ארה"ב הגנרל בראון, בתום ביקור של שלושה ימים באזור, כולל בישראל.

הגנרל בראון אמר את הדברים לסוכנות הידיעות רויטרס לאחר שהגיע למה שהוגדר "ביקור פתע" במזרח התיכון שעות ספורות לפני תחילת מתקפת המנע של צה"ל בלבנון. הוא הגיע תחילה לירדן וביום ראשון לישראל. בארץ קיים תחילה הערכת מצב עם הרמטכ"ל הרצי הלוי ומפקדים נוספים בתא הפיקוד של חיל האוויר ולמחרת (אתמול, שני) ביקר בפיקוד הצפון, שם הוצגה לו הלחימה בחיזבאללה והתוכניות המבצעיות להמשך.

"המפקדים שוחחו על נושאים ביטחוניים ואסטרטגיים, הרחבת הכלים המבצעיים וחיזוק השותפויות האזוריות כחלק מהמענה לאיומים במזרח התיכון", נמסר מדובר צה"ל בנושא. "צה"ל ימשיך להעמיק את יחסיו עם צבא ארה"ב מתוך מחויבות לחיזוק היציבות האזורית ותיאום בין שני הצבאות".

בראון ציין כי המתקפה של חיזבאללה הייתה רק אחת משתי התקפות גדולות שהוא איים לבצע נגד ישראל בשבועות האחרונים, כאשר גם איראן איימה לתקוף בעקבות חיסול הנייה בטהרן.

כשנשאל אם הסיכון למלחמה אזורית ירד כעת, אמר בראון: "במידה מסוימת. כן. היו שני דברים שידענו שעומדים לקרות", אמר כשעזב את ישראל. "אחד מהם אכן קרה. עכשיו תלוי לאן ילך הדבר השני. איך איראן תגיב יקבע איך ישראל תגיב, וזה יקבע אם הסכסוך יתרחב או לא".

בראון הזהיר כי קיימת סכנה גם מצד בעלות המיליציות החמושות של איראן במקומות כמו עיראק וסוריה, שתוקפות את הכוחות האמריקניים, כמו גם החות'ים בתימן, שמכוונים לספנות בים האדום ושיגרו כטב"מים לישראל.

בראון אמר כי צבא ארה"ב נמצא בעמדה טובה יותר לסייע בהגנה על ישראל וכוחותיה במזרח התיכון מאשר ב-13 באפריל, כאשר איראן פתחה במתקפה חסרת תקדים על ישראל, תוך שיגור מאות כטב"מים וטילים בליסטיים. כזכור, ישראל, ארצות הברית ומדינות אחרות הצליחו להשמיד כמעט את כל כלי הנשק לפני שהם פגעו במטרותיהם.

"אנחנו בעמדה טובה יותר. מנסים לשפר את מה שעשינו באפריל", אמר בראון, והצביע על ההחלטה של יום ראשון להשאיר שתי קבוצות תקיפה של נושאות מטוסים במזרח התיכון ולשלוח טייסת נוספת של מטוסי קרב F-22. בראון סיכם והעריך כי האיראנים "לא רוצים לעשות משהו שירחיב את הסכסוך".