מאז החל התמרון הקרקעי בלבנון, ב-30 בספטמבר, צה"ל מדווח שהלוחמים של אוגדה 36 ואוגדה 98 חשפו תשתיות שחיזבאללה בנה במשך שנים לאורך גבול ישראל-לבנון, ותפסו כמויות אדירות של אמצעי לחימה, מסמכים וכוננים ניידים ומחשבים.
בצבא הכירו די טוב את מה שקרה מעבר לגבול אבל הופתעו מאוד מהכמות של מה שמצאו. מלבד רובי קלצ'ניקוב, מקלעים, מטולי RPG ומטענים, לוחמי צה"ל תפסו גם מגוון רחב של טילי נ"ט, משגרי רקטות ועוד. חלק גדול מהשלל והתשתיות הושמד על ידי לוחמי חיל ההנדסה, ולא מעט מזה הועבר לישראל כדי להפיק מידע מודיעיני שיסייע לכוחות וגם לצורכי הסברה.
שתי יחידות אחראיות על הפקת המידע הזה: היחידה לפינוי שלל (יחפ"ש) ויחידת איסוף מודיעין ושלל טכני באגף המודיעין (אמש"ט). מאז פרצה בהפתעה מלחמת 7 באוקטובר עם מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס בעזה, לוחמי צה"ל בדרום וכעת גם בצפון, תפסו כמויות אדירות של אמצעי לחימה וגם לא מעט מסמכים וכוננים ניידים, מה שמכונה בצה"ל אמצעים מסמכים ושלל טכני (אמש"ט). כל האמצעים האלה נאספים על ידי היחידה לפינוי שלל והיחידה לאיסוף מודיעין ושלל טכני, שמבוססות בעיקר על חיילים במילואים.
היחפ"ש אחראית על ניהול וקליטת ציוד שהכוחות מוצאים בלחימה. הם אוספים את מה שהאויב משאיר אחריו כדי ללמוד לעומק על יכולותיו, מה שמעניק יתרון ללוחמי צה"ל ובנוסף, השלל יכול ללמד כל מיני דברים שמעניינים את ישראל, למשל מאיפה הנשק הגיע ובאיזו דרך. בלא מעט מקרים צה"ל חלק את המידע שאסף עם מדינות נוספות.
הטיפול באמל"ח שנתפס על ידי צה"ל תלוי מאוד ברמת העניין. חלק מהאמל"ח מושמד עוד בשטח וחלק מושמד אחרי שנאסף ונבדק על ידי מומחים בתחום. לא מעט מהאמל"ח שצה"ל תפס, נשלח לאחסנה במקומות שלא ניתן לפרט היכן הם. שמירת אותם כלי נשק תלויה גם היא לא מעט ברמת העניין של כל מיני גופים בארץ ובעולם.
צה"ל משתמש בכלי הנשק האלה לאימונים, כדי שלוחמים ידעו מה היתרונות והחסרונות של הנשק, וידעו איך הכי נכון להתמודד עם אותם אמצעים. חלק ימכרו למדינות שונות. זה מאפשר לישראל למכור נשק למדינות שאין איתן קשרים, כחלק משת"פ שלרוב לא זוכה לפרסום.
בכל המקרים שהיו בעזה, הנשק שהיחידה מצאה הוא מתוצרת רוסית, סינית וצפון-קוריאנית וכן מאיראן. אחרי שאותו נשק נלקח בידי אנשי היחידה, נעשה מחקר בניסיון להבין את המסלול שאותו נשק עשה עד שהגיע לעזה למשל. לא מעט אמל"ח שישראל אספה נבדק ועבר מחקר גם על ידי גופים רלוונטיים של מדינות מערביות, כשגם הן מתעניינות במידע על מסלולי הברחת הנשק, לצורך סיכול.
בלבנון הסיפור שונה, שם נמצא גם נשק אמריקאי כמו טילי נ"ט מסוג "טאו" שהגיעו ככל הנראה מאיראן. במקרה של מסמכים ושלל טכני שנמצא על ידי הכוחות המתמרנים, זה נאסף על ידי יחידת איסוף מודיעין ושלל טכני של אמ"ן. והם אוספים ומנתחים את השלל כדי למצוא מודיעין טקטי לכוחות בשטח ומודיעין אסטרטגי שיאפשר שינוי ושיפור של תוכניות ההתקפה. מסמכים מאפשרים לקבל תובנות מודיעיניות על פי סוגם ובשותפות גופי איסוף ומחקר שונים בקהיליית המודיעין.
מסמכים כאלה אפשרו לצה"ל לאתר ולתקוף מנהרות בעזה, לדעת איפה יש זירות מטענים וגם מי המחבלים והמפקדים. זה גם מה שקורה כעת בלבנון, מסמכים שנתפסו שם מאפשרים למודיעין לאתר מרחבי שיגור שלא הכירו, מצבורי אמל"ח וגם לדעת מי האנשים שנלחמים מול צה"ל. מידע שמציל חיים ונותן לצה"ל יתרון משמעותי על האויב.