אחרי שנתיים של הפסקה, יצאו שוב לוחמי חיל הים הישראלי בספינת טילים וספינות דבורה לתרגיל הבינלאומי "עונות מעבר", שהתקיים בפעם התשיעית בקפריסין. באימון השתתפו גם חילות הים של ארה"ב, בריטניה, צרפת, איטליה, מצרים, יוון וקפריסין.
"מטרת התרגיל היא להמשיך בקיום שיתוף הפעולה האזורי, בדגש על הקשר בין הצי הישראלי, הקפריסאי והיוני, ואף לחזק אותו", אמר סא"ל רועי גרדוש, מפקד פלגה 916, לכתבת אתר חיל הים, אופק ארד.
במסגרת האימון נבחר תרחיש יחוס מעניין, פגיעה באניית קידוח קפריסאית והימלטות אנשים רבים אל הים. תרחיש הייחוס מעניין לאור העובדה שבאזור מתנהל עימות מול טורקיה שטוענת לבעלות על שדות הגז באזור ומדי פעם נרשמים יירוטים והתגרויות בין יוון, קפריסין וטורקיה, באוויר ובים.
הספינות סרקו בתרגיל שטחים נרחבים בים במטרה לחפש בובות המדמות ניצולים מספינת הקידוח. בעזרת מסוקים הם פונו לספינות גדולות שבתוכן נמצאים חדרי ניתוח מיוחדים ולבתי חולים בסביבה. אגב, בכל שנה ישנה תחרות בין הציים מי ימצא הכי הרבה בובות והכי מהר.
ספינות חיל הים הישראלי והצי הקטן של קפריסין חברו בכדי להתמודד עם תרחישים המדמים איומי טרור, בין השאר התמודד עם כלי שיט מתאבד שעמוס בחומר נפץ. "היינו צריכים לתמרן ולברוח מהן וגם להשיב באש", מסביר סא"ל גרדוש, "כל זאת תוך שמירה על שיח ותקשורת משותפים".
דגש ניתן גם לטיפול באירוע רב-נפגעים ימי. חוליית ההכשרות של ציוותי הרפואה הימיים הכינה תרחיש שמשתנה כל הזמן כדי לאתגר את הלוחמים.
כל אימון שכזה הוא פרויקט לוגיסטי לא פשוט שנסגר חצי שנה מראש ועבור הלוחמים - חבר'ה בני 20 שזוכים ל"חופשה" מעבר לים – מדובר בחוויה של ממש. הכל מתנהל בשטח מאתגר מאוד כשהלוחמים מפליגים בין ספינות סוחר וסירות דיג.
בכל ביצוע קטן כגדול ניתן גם דגש לצד הטכני, לאין ספור מערכות, כשלוחמי הים יודעים לעבור בשניות לעמדות קרב, בזמן שהמפקד עסוק באין ספור משימות.
"אנחנו משרתים בצבא שערוך ומוכן לעבור בין רגע משגרה לחירום, לכן אנחנו עושים הרבה שיתופי פעולה, זרוע הים יודעת לעבוד בשילוביות מאוד גבוהה עם כל צה"ל, עכשיו פשוט תרגמנו את זה לשיתוף פעולה בינלאומי, וכך ביטאנו מוכנות גבוהה", סיכם סא"ל גרדוש.