מטוס הקרב של חיל האוויר האמריקאי מסוג F-15E הוצג כשהוא נושא טילי AGM-158C חמקניים לטווח ארוף (LRASM). בארה"ב מכנים את הטיל הזה "מחסל הספינות" והודיעו על כוונה של הפנטגון והצי האמריקאי לנהל משא ומתן לחוזה עם לוקהיד מרטין, הקבלן הראשי של הטיל במטרה לשלב אותו על המטוסים.
בנוסף דווח שהכוונה היא לצייד את דגם X של מטוס הקרב, שאותו רכשה גם ישראל, בטילים מסוג זה – מה שעשוי להיות בעל ערך משמעותי בשדה הקרב. כיום הטיל הזה מופעל ממטוסי F/A-18E/F של הצי האמריקאי ומפציצים מסוג B-1 של חיל האוויר האמריקאי.
יכולת הנשיאה הכוללת והגדולה של מטוסי הקרב 15-F מהדגמים החדשים מאפשרת להם לשאת מספר משמעותי של טילי AGM-158C בגיחה אחת. על פי חלק מהערכות כל מטוס יכול לשאת 4 או 5 טילים מהסוג הזה.
על פי האמריקאים, הטיל מדגם AGM-158C מאפשר למטוס קרב קטן "לפוצץ" ולטענתם אף "להשמיד כליל" ספינת טילים יריבה, כשהוא נושא ראש נפץ במשקל של חצי טון ומגיע לטווח של 1,600 ק"מ. עוד לדבריהם לטיל מערכת זיהוי מטרות שמסוגלת להכווין אותו בכל תנאי מזג אוויר, יום ולילה והכי חשוב - גם בסביבה רוויה באמצעי לחימה אלקטרונים שנועדו לשבש את ההנחיה של הטיל.
את הטכנולוגיה הזו הגדירו כ"ייחודית" מאפשרת לו "לאתר ולהשמיד מטרות מאוד מסוימות גם בתוך קבוצה של ספינות, להפחית את ההסתמכות על פלטפורמות מודיעין, איתור וסיור אחרות", אמר בכיר חברת 'לוקהיד מרטין' שמייצרת את הטיל.
לטיל מיוחסת יכולת לפגוע בחלק ספציפי בספינה, למשל מכ"ם או מצבור נשק, מה שמאפשר חיסול מוחלט שלה. "לטיל יכולות צבאיות מכריעות", אמרו בצי. לצד מטוסי F-15 כבר פועלים לשלב אותם בכלי טיס נוספים, כולל במטוס הסיור הימי P-8 "פוסידון" ובמטוסי החמקן F-35C שלהם.
מאז סיום המלחמה העולמית בטרור, עיראק ואפגניסטן, צבא ארה"ב הודיע על שינוי בהיערכות והייעוד המרכזי שהשתנה חזרה להכנות למלחמה קונבנציונלית מול צבאות סדירים בדגש על הסינים, רוסיה וגם איראן בעדיפות נמוכה יותר. פיתוח ורכש של אמצעי לחימה חדשים זה חלק מאותו שינוי במטרות העיקריות של הצבא האמריקאי.