ג'ניה חריפונוב (צילום: באדיבות מרכז מעשה)
"החלטתי להפסיק להיות אגואיסט ולהתחיל לדאוג לחבריי". ג'ניה חריפונוב | צילום: באדיבות מרכז מעשה

הוריו של ג'ניה חריפונוב התגרשו כשהיה בן 10, ומאז אביו ניתק כל קשר עימו. עם אימו הקשר נותק כמעט לחלוטין, לאחר שזו התנגדה לגיוסו לשירות קרבי בצה"ל. בין היתר, אימו העדיפה שג'ניה יסייע בנטל הכלכלי המונח על הבית מאשר יסכן את חייו ו"יבזבז" שלוש שנים בעזה, בגבול הלבנון וביהודה ושומרון.

בעקבות התקדמותו במסלול הצבאי נפער פער ביחסי האם והבן, שהלך והתרחב ככל שהשירות הצבאי נמשך. לאחר שבתחילת דרכו בצבא נחשב ג'ניה לחייל עם בעיות משמעת, שהרבה להתלונן, הגיע השינוי. קו עזה, שתפס הגדוד בו שירת, "ניער" את ג'ניה. "הבנתי לפתע את גודל האחריות שהוטלה על כתפיי והחלטתי להפסיק להיות אגואיסט ולהתחיל לדאוג לחבריי", הוא מספר. עד מהרה התקדם ג'ניה במסלול התפקידים, עד שיצא לקצונה. כל זאת, כשבמקביל להתקדמות המקצועית שלו בצבא, הולך ומתנתק הקשר שלו עם אמו, שעמדה בהתנגדותה.

ג'ניה חריפונוב (צילום: באדיבות מרכז מעשה)
קצין מצטיין | צילום: באדיבות מרכז מעשה

מה שגרם לג'ניה להתעקש על שירות קרבי במסלול קצונה היו זיכרונותיו מהשירות המשמעותי שעשה בשנת השירות לפני שהתגייס לצה"ל. ג'ניה היה חבר ב'איתן', גרעין שנת שירות השייך למרכז מעשה, עמותת בת של קרן רש"י, המפעילה תכניות שנת שירות בפריפריה. שם, סייע ג'ניה לתלמידים מתקשים בקריית שמונה להצליח בלימודים. "הרגשתי שכקצין אוכל להביא לידי ביטוי את המודעות לאנשים מסביבי, שפיתחתי במהלך שנת השירות שעשיתי", סיפר ג'ניה. "כמפקד, חשוב לי להנחיל את הרגישות לזולת גם לחייליי", הוסיף.

ג'ניה הוכרז לאחרונה כמצטיין אוגדת 162 של חטיבת הנח"ל, והוא יזכה למחווה מרגשת בטקס שיתקיים היום (ב'). ג'ניה צפוי לעמוד על במת המכובדים ולזכות לכבוד ממפקד האוגדה, כאשר אף אחד מבני משפחתו לא יגיע לחלוק איתו את הרגע, אותו הוא מגדיר כ"שיא שירותו הצבאי".

חניכי גרעין איתן בעבר ובהווה שמעו שג'ניה יהיה לבד במעמד הכול כך מרגש. הם החליטו להוקיר לו תודה על תרומתו ל'גרעין איתן', וביוזמת מרכז מעשה ובסיוע העמותה, הם התגייסו למענו ויגיעו במיוחד מהצפון הרחוק לירושלים עם שלטים ובלונים כדי לארח לג'ניה חברה בטקס המרגש.

ג'ניה חריפונוב (צילום: באדיבות מרכז מעשה)
החברים מגרעין איתן. הגיעו לטקס | צילום: באדיבות מרכז מעשה

יוסי מלכה, מנכ"ל מרכז מעשה: "היוזמה מחממת הלב משקפת רגישות וסולידריות ראויים לשבח, והיא מלמדת שהערכים שקיבלו הצעירים במהלך שנת השירות בגרעין השתרשו בהם הרבה אחרי ששנת ההתנדבות הסתיימה".