דיווחים על עלייה חדה במספר האבדות (הרוגים ופצועים) של הצבא הרוסי באוקראינה. על פי ה-"kyiv independent" היממה החולפת (ראשון) הייתה הכי קטלנית מאז פלישת הצבא הרוסי לאוקראינה. על פי כלי התקשורת האוקראיני 1,770 חיילים רוסים נהרגו ונפצעו ביממה הזאת.

עוד דיווחו שהשיא הקודם היה ב-13 במאי, אז מספר האבדות של הרוסים עמד על 1,740 חיילים. בצבא אוקראינה טוענים שמאז פלשו הרוסים בפברואר 2022 מספר האבדות של הצבא הרוסי הגיע ל-710,660 חיילים - הרוגים ופצועים. על הרקע הזה מתגברים הדיווחים על כך שלרוסיה הגיעו חיילים מצפון קוריאה ואפילו מסין, כדי להילחם עבור הרוסים באוקראינה.

על פי אדמירל אנטוני דיוויד רדקין, ראש מטה ההגנה הבריטי, בראיון ל-"newsweek" חודש אוקטובר 2024 היה הקטלני ביותר עבור הצבא הרוסי באוקראינה. בחודש זה הצבא הרוסי איבד כ-1,500 הרוגים ופצועים ביממה בממוצע. מה שלדבריו הפך את החודש הזה "לקטלני ביותר מאז החלה הפלישה רחבת ההיקף של הרוסים באוקראינה". צבא אוקראינה טעון בנוסף לזה שהרוסים איבדו במהלך המלחמה באוקראינה 9,249 טנקים, 18,726 ו-20,280 מערכות ארטילריה ומרגמות.

חייל רוסי ושרידי כטבם באזור מוסקבה (צילום: TATYANA MAKEYEVA/AFP via Getty Images)
חייל רוסי ושרידי כטב"ם באזור מוסקבה | צילום: TATYANA MAKEYEVA/AFP via Getty Images

נראה שלצד החיפוש אחרי מקורות לאספקת אמל"ח, הרוסים מחפשים גם חיילים שילחמו עבורם באוקראינה. לאחרונה דווח שצפון קוריאה שלחה כ-11,000 חיילים שילחמו כשכירי חרב עבור הצבא הרוסי. מעניין לציין שלרשת עלו סרטונים בהם נראו גם חיילים סינים שלכאורה נשלחו לרוסיה, אם כי אין לזה כל אימות רשמי.

בכל מקרה ההערכה היא שהם שכירי חרב ולא חיילים של צבא סין. אבל לצד העובדה שבעלי אזרחות של מספר מדינות נראו ברוסיה ואוקראינה, נראה שהרוסים מנסים להשלים את החסר ביחידות שאיבדו חיילים רבים וחלק נמחקו.

ההערכה היא שהעלייה בהיקף האבדות של הרוסים קשורה למהלכים שלהם בשדה הקרב, התקדמות בחלק מהגזרות. בנוסף לזה גם מהלכים שעושה הצבא האוקראיני, שגם הגביר לאחרונה את התקיפות של הכטב"מים שלהם על מוסקבה.

בתקופה האחרונה הצבא הרוסי הצליח לרשום מספר הצלחות. אבל אלה נחשבות לטקטיות מקומיות וברמה האסטרטגית, למעלה משנתיים אחרי שפלשו לאוקראינה, המלחמה שם תקועה וקיים ספק גדול לגבי היכולת שלהם לבצע מהלך מכריע. מנגד צריך לומר שבחירת הנשיא טראמפ גרמה לשני הצדדים לחכות ולראות מה יהיה הכיוון והיחס למלחמה באוקראינה, של הממשל האמריקני שייכנס בינואר.