סוללות כיפת ברזל עומדות במרכז כל סבב בעזה אך בסבב הנוכחי הדבר קיבל משנה תוקף. הן מבינת החמאס שהפך אותן למטרה וניסה לבצע פעולות שיכשילו אותן, והן מבחינת הציבור הישראלי, שם כיכבו שלל תיעודים של היירוטים, בקבוצות הוואטסאפ וברשתות החברתיות.
מבחינת תושבי הדרום, שכותב שורות אלו נמצא ביניהם, "כיפת ברזל" הפכה כבר למילת הקוד לכך שהולכים להסלמה. בשבועות האחרונים פורסם על פריסת סוללות ברחבי הדרום, בקבוצות הוואטסאפ רצו תמונות של הפריסות והתושבים ידעו לאן הדברים הולכים.
בשנה האחרונה בוצעו שדרוגים במערכות כיפת ברזל, בעיקר במכ"ם, כדי לאפשר למערכות להתמודד מול כמות גדולה ומגוון רחב יותר של רקטות. כשהחל הסבב חמאס ניסה להתגבר על המערכת בדיוק בדרך הזו, ירי מאסיבי שמתמקד במטרה אחת. המטחים הכבדים כללו מספר חריג של רקטות ששוגרו במקביל.
המספרים עשו את שלהם ואת המחיר הקטלני ראינו בנפילות בתוך הערים ובקורבנות ששילמו בחייהם, ועדיין אפשר רק לתאר מה היה המחיר לולא המערכת.
אחת ההשלכות של הסבבים בדרום היא עלייה במוטיבציה לשירות במערך כיפת הברזל. "כל מבצע, כל הסלמה מעלה משמעותית את הדרישה להתגייס לכיפת ברזל", אמר לנו גורם בחיל האוויר. "נערים ונערות נלחמים כדי להגיע ולשרת בסוללות".
האתגר של חיל האוויר הוא לשמור על המוטיבציה במפגש של החיילים עם הפער שבין התדמית ההרואית שמצטיירת בתקשורת לבין העבודה מאחורי הקלעים, שהיא מטבע הדברים אפורה ותובענית יותר. "יש להם תמונה יפה בראש בגלל מה שהם רואים בתקשורת וברשתות, ואז הם מתגייסים ורואים שהחיים זה לא סרט. יש כאלה שמחפשים את הדרך החוצה, זו תופעה שאנחנו כבר מכירים ומתמודדים איתה מדי מחזור גיוס".
בינתיים, הדרישה עבור מערכת כיפת ברזל רק גוברת. בצה"ל פועלים בימים אלו להגדיל את מספר הסוללות הסדירות בעוד אחת לפחות, וככל הנראה שבתקופה הקרובה תתווסף גם סוללת כיפת ברזל במילואים.