17 שנה אחרי שנפצע בפיגוע, קבע בית המשפט כי חייל שנפצע בו יפוצה על ידי משרד הבטחון בעשרות אלפי שקלים.
במהלך שירותו הצבאי נפצע החייל בפיגוע התאבדות. הוא סבל מהפרעה פוסט טראומתית, נקבע לו פרופיל 21 והוא שוחרר משירות בצה"ל.
החייל הגיש תביעה על מנת שקצין התגמולים במשרד הבטחון יכיר בו בשל פגיעה בשמיעה, כוויות ופגיעה נפשית. בנוסף הוא עבר השתלת כבד ובסופו של דבר, הוכר כנכה בשיעור של 55 אחוזים.
בנוגע לפגיעה הנפשית, איש מקצוע מטעם קצין התגמולים קבע שיש לדחות את התביעה שהגיש בנימוק שלא הוכח קשר בין שירותו הצבאי לבין תלונותיו בעניין הנפשי. הוא התייצב להערכה חוזרת של פסיכיאטר מומחה, שקבע שהפגיעה כן נוגעת ישירות לשירותו.
לאחר מכן טען החייל כי טורטר במשך כשלוש שנים, מבלי שהתקבלה החלטה סופית בעניינו. "פניתי כמה פעמים לקצין התגמולים להעניק לי טיפול נפשי זמני, אבל הוא דחה את פניותיי", טען החייל. "המתנתי תקופה ארוכה כדי לקבל הכרה, במשך שלוש שנים לא זכית לקבל טיפול".
החייל לא ויתר והגיש תביעה לבית משפט השלום נגד קצין התגמולים בגין רשלנות בטיפול בעניינו בסעיף הנפשי שארכה שנים. קצין התגמולים טען כי הטיפול בתביעותיו לא עוכבו באופן לא סביר.
השופט קבע בפסק הדין כי הטיפול בעניינו חרג מכל אמת מדיה סבירה של טיפול מנהלי, כי היה רצוף מחדלים ואי סדרים שחורגים מסטנדרט ההתנהגות המצופה מגוף שלטוני. הוא ציין שורה של טרטורים שעיכבו את קבלת ההחלטה בעניינו, אותו ניתן לסיים תוך חודשים ספורים שנמשכו בפועל למעלה משנתיים וחצי, תוך שהוא נתקל בחומת בירוקרטיה.
"התברר לדאבוני כי אין לקצין התגמולים כל מערכת של בקרה ומעקב אחרי הטיפול בתיק", ציין השופט, "אין כל מערכת המוודאת כי החלקים הטכניים בניהול התיק (משלוח חומרים למומחים וקבלת חומרים מגורמי מקצוע) ייעשו בקבועי זמן סבירים. התובע 'טורטר' בין פקידים ופניותיו תויקו בתיקים לא נכונים", הוסיף השופט.
הוא קבע כי משרד הביטחון יפצה את החייל בסכום של 25 אלף שקל, עוד 5,000 שקל הוצאות שנגרמו לו ושכר טרחת עו"ד בסכום של 10,000 שקל.