הצבא האיראני קיבל השבוע אלף כטב"מים חדשים בעלי יכולות תקיפה. כך מדווחת סוכנות הידיעות "תסנים", על רקע חשש מחידוש ההתנגשויות בין ישראל לאיראן. על פי הדיווח הכטב"מים נמסרו והוצבו בבסיסים שונים ברחבי איראן, ונטען שלחלק מהם יכולת חתימה נמוכה (חמקנות).
"המאפיינים הייחודיים של המל"טים, לרבות טווח של למעלה מ-2,000 ק"מ, כוח הרס גבוה, יכולת לעבור בשכבות הגנה עם חתך רדאר נמוך וטיסה אוטונומית, לא רק מגדילים את יכולות הסיור וניטור הגבולות, אלא גם מגבירים את יכולת הלחימה של צי המל"טים של הצבא בהתמודדות עם מטרות רחוקות", נטען בדיווח של סוכנות הידיעות האיראנית.
בתיעוד שהוצג על ידי התקשורת האיראנית נראו מספר דגמים של כלי טיס לא מאוישים שנמסרו לצבא האיראני ולמשמרות המהפכה. בין השאר כטב"ם מסוג "אראש" ו"אראש-2" בעל טווח של 2,000 ק"מ ויכולת נשיאת ראש נפץ במשקל 150 ק"ג.
סרטונים ששודרו בטלוויזיה הממלכתית של איראן גם הראו כטב"מים נוספים מסוגים שונים במיקום לא ידוע ואת שר ההגנה, הגנרל עזיז נסירזאדה, ומפקד צבא איראן, הגנרל עבדול רחים מוסאווי, כשהם בוחנים את כלי הטיס החדשים.
הדיווח מגיע על רקע החששות הגוברים מפני תקיפה אפשרית נגד אתרי הגרעין של איראן. כלי התקשורת שם מפרסמים על מספר אימונים נרחבים שהאיראנים מנהלים בתחום ההגנה האווירית, בדגש על אתרי הגרעין. לצד זה ישנם דיווחים גם על אימוני תקיפה באמצעות טילים וכטב"מים וכאמור הדיווח האחרון, על רכש ומסירה של כלים חדשים.
במהלך השנה האחרונה ישראל התמודדה עם מאות כטב"מים ששוגרו לעברה מהזירות השונות, כולל מאיראן, לצד ירי נרחב של טילי קרקע-קרקע. בתחום הטילים האיראנים נחלו כישלון כמעט מוחלט והנזק היה קטן, אם כי הכניס מיליוני ישראלים למרחבים המוגנים.
בתחום הכטב"מים ההצלחה הייתה גדולה יותר, אבל גם כאן צריך להגיד שמערך ההגנה הרב-שכבתי של מדינת ישראל הצליח ליירט את רוב הכטב"מים ששוגרו, כשהאחוז גבוה הרבה יותר מול אלה ששוגרו בטווחים רחוקים.