את גדודי הסיור של חטיבות החי"ר כולנו מכירים כ"סיירות". הגיבוש הייחודי, ההכשרה הארוכה והמורשת המפוארת הפכו את היחידות הללו ליעד נחשק בקרב לוחמים. בקרוב, הכינוי "סיירת" יהיה מדויק מתמיד.
עם השנים, הבינו בזרוע היבשה שצריך לבנות מחדש את הגדס"רים כדי שיתאימו עוד יותר ללחימה המודרנית המתפתחת - תמרון במרחבים סגורים, במקומות מאוכלסים, והתמודדות בשטחים בנויים ומבוצרים.
מתגייסי נובמבר הקרוב הם הראשונים שייקראו רשמית לוחמי הסיירת. עם הזמן, יצטרפו אליהם גם הגדס"רים הקיימים ואלו שעדיין במסלול - שיעברו התאמה למבנה החדש. הצוותים שיסיימו את ההכשרה הארוכה יהיו לוחמים עם יכולות שיאפשרו להם להתמודד עם כל אויב - מורכב ככל שיהיה, בכל תוואי שטח.
"אנחנו מחפשים את הלוחמים האיכותיים ביותר ללחימה בשטחים מורכבים", מסביר קצין בכיר בזרוע היבשה, "המטרה היא שהגדס"רים יעמדו כיחידה עם כושר תקיפה והגנה מיוחד - ממש כמו יחידת קומנדו. זה שינוי תפיסתי שיכפיל את היכולות שלנו".
הלכה למעשה, צוותי הפעלת אש, לחימה תת-קרקעית וגורמי מודיעין בתוך הגדוד יספקו את כל שיחידה צריכה כדי לתפקד באופן עצמאי לחלוטין. המשמעות הגדולה ביותר היא כמובן בשדה הקרב - אם בעבר גדס"ר נזקק למעטפת גדולה בעת לחימה, במבנה החדש הוא יפעל לבד, כמו כל אחת מהיחידות המיוחדות.
"השלם המבצעי מקבל משמעות חדשה", מתאר הקצין הבכיר, "בין אם בפלוגות החשיפה-תקיפה בתוך היחידה עצמה, או בצוותים החדשים בעלי הכישורים השונים שמוקמים בתוך הפלוגות". בשטח - יתוגברו היכולות הפיזיות של כל סיירת באמצעים זמינים כמו רחפנים וטכנולוגיות מתקדמות.
בזרוע מצהירים שמדובר בעליית מדרגה משמעותית: "אם בעבר, כשהיינו מקפיצים גדס"ר לצפון, היינו צריכים לספק לו את המעטפת המבצעית שאנחנו מחפשים - כעת העידן הזה נגמר. לכל יחידה יהיו את כל האמצעים הנדרשים ללחימה, בכל רגע נתון".
אחד השינויים החשובים בבסיס התפיסה הוא קורס הפיקוד. במשך שנים יצאו כלל הלוחמים בגדס"ר לקורס מ"כים בביסל"ח. מעתה, יישלחו לקורס רק חלק מהלוחמים - שייבחרו מראש כדי לפקד על הצוותים כשיחזרו.
"הם ישובו כמ"כים ויעברו את מרבית ההכשרה בתוך היחידות עצמן - מה שיספק דיוק משמעותי ביכולות הייעודיות של המ"כ לסיירת אליה הוא משתייך", מסכם הקצין, "אנחנו צופים שזה ייקח את המסגרות הקטנות בסיירות צעד גדול קדימה - וישפר משמעותית את המוכנות למערכה הבאה".