כשהפסקת האש בלבנון עוד נבחנת, מתבררים ממדי הפגיעה בחיזבאללה במהלך חודשי המלחמה. על פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, ארגון הטרור חיזבאללה איבד 4,000 מחבלים, יוצר מפי עשרה מאשר במלחמת לבנון השנייה. לפני המלחמה טען חסן נסראללה, שגם הוא חוסל במהלכה, כי לארגון מעל מאה אלף לוחמים.
יש לציין כי צה"ל תקף וחיסל מחבלי חיזבאללה, בעיקר בדרום לבנון, מאז הצטרף ארגון הטרור למלחמה באוקטובר 2023, אך ישראל "העלתה הילוך" מאז מתקפת הביפרים הזכורה שהייתה מכת הפתיחה לסדרה של תקיפות עוצמתיות.
הלבנונים ניסו מאז אתמול להציג תמונה של "חגיגות ניצחון" בין ההריסות אך ההרס במדינה רב ומעל ל-100 אלף בתים שמהם פעלו מחבלים ושבהם מוקמו תשתיות טרור נהרסו במהלך המלחמה והנזק ללבנון שגם כך הייתה במצב כלכלי קשה עוד לפני המלחמה, מוערך במיליארדי דולרים.
צה"ל טוען כי פגע משמעותית ביכולות הייצור וההתעצמות של חיזבאללה בלבנון. ביום שלישי, לפני כניסתה לתוקף של הפסקת האש, תקף חיל האוויר בהכוונת אמ"ן את אתר ייצור רכיבי הטילים המדויקים הגדול ביותר של ארגון הטרור חיזבאללה בבקאע שבלבנון.
"מדובר בתשתית הייצור האסטרטגית ביותר של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון שהותקפה במהלך המלחמה", הדגישו בצה"ל. "התקיפה התאפשרה בעקבות תיק מודיעיני מדויק שנאסף ונבנה לאורך שנים". מצה"ל נמסר כי באתר התת-קרקעי, שאורכו כ-1.4 קילומטרים, ייצרו טילי קרקע-קרקע ורכיבים של אמצעי לחימה שונים וכן אוחסנו אמצעי לחימה מדויקים שנועדו לפגוע במדינת ישראל.
עוד נמסר כי בשעות שקדמו לתקיפת האתר, בוצעו מספר תקיפות במרחב על מנת לסכל פעילים ולהשמיד את תשתיות המעטפת. "בין המטרות, הותקף מחנה מרכזי של כוח רדואן שבו שהו מחבלים. במתחם התבצעו אימונים והכשרות של הפעילים אשר תכליתם הייתה הוצאה לפועל של תוכנית כיבוש הגליל", דיווח צה"ל.
על פי צה"ל, חיזבאללה איבד 70% ממלאי הכטב"מים שלו, שמספרם לפני המלחמה הוערך בכ-2,000, זאת בתום מאמץ נרחב לפירוק תשתיות הטרור של היחידה האווירית בארגון, בסדרת תקיפות שביצעו מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת אגף המודיעין.
למרות הפגיעה הנרחבת בחיזבאללה ברור שלישראל יש עוד עבודה רבה בהחזרת תחושת הביטחון וחיזוקה בעיקר במרחב שקרוב לגבול עם לבנון. ההישגים שצוינו מגיעים אחרי תחזיות שהעריכו שמלחמה בלבנון תכלול שיגור של אלפי טילים ביום לעורף ישראל, הרוגים רבים מדי יום, יממות ללא חשמל כתוצאה מתקיפת תשתיות ועוד.
בפועל נראה כי מערכת הביטחון התכוננה ברצינות לאיום מלבנון, בשונה ממה שקרה בעזה ב-7 באוקטובר. מכת הפתיחה במתקפת הביפרים ומשם לחיצה על דוושת הגז שכללה את חיסול כל בכירי הנהגת ארגון הטרור, תקיפה נרחבת על התשתיות שלו, חיסול מחבלים ופעולה קרקעית שפגעה משמעותית במה שהכין באזור הגבול, הביאה לכך שתרחישי האימים לא התממשו בישראל, אלא בצד הלבנוני.