לוחם משוחרר שבמהלך שירותו הצבאי התפרצה בגופו מחלת מעיים עקב הרעלת מזון בבסיס בו שירת, תבע את משרד הביטחון ורק לאחרונה אחרי שנים של מאבק התקבל הערעור שהגיש. במקביל התקבל ערעור נוסף שהגיש לוחם משוחרר, שאצלו התפרצה המחלה כתוצאה מדחק נפשי ואופי שירותו הצבאי.
בשני המקרים לא התקבלו תחילה טענותיהם של הלוחמים, ורק לאחר ערעור ותהליך שארך מספר שנים, אחרי שכבר השתחררו מהצבא, הגיעה ההכרה המיוחלת.
במהלך שירותו של הלוחם ע' בגזרת עזה אירעה הרעלת מזון בבסיס עקב אוכל מקולקל, והוא יחד עם תשעה לוחמים נוספים סבלו משלשולים חריפים, הקאות וכאבי בטן, זאת במשך ימים ארוכים. לאחר אשפוז הוא סופח לר"מ 2 להמשך טיפולים, בהמשך הורד לו הפרופיל ל-21 ולבסוף, הוא שוחרר מהשירות הצבאי.
לטענת הלוחם, מחלת הקרוהן נגרמה והתפרצה אצלו עקב אירוע ההרעלה וכיום, הוא סובל ממגבלות קשות עקב המחלה. על כן, הגיש תביעה להכרת זכות נכה וטען כי המחלה הוחמרה, עקב האיחור באבחון ואי קבלת הטיפול הנדרש בצבא.
"ההכרה - תקדים לרבים שלא הוכרו"
במשרד עורכי הדין והנוטריון המאירי ושות' שייצג את החיילים מציינים כי ההכרה בהם היא תקדים משפטי. במקרים דומים בעבר, מסבירים שם, ההכרה בנכות התקבלה על-ידי משרד הביטחון בעקבות איחור באבחון המחלה, ואילו במקרים אלה הוכר לראשונה קשר סיבתי ישיר ומלא בין תנאי השירות למחלות הקרוהן והקוליטיס. מכאן, מוסיפים ומסבירים, חשיבותם של פסקי הדין, שמשרד הביטחון מערער על אחד מהם עקב כך.
"לראשונה, ובשני מקרים ביניהם מפרידים חודשים ספורים, הוכר הקשר בין התפרצות מחלות הקרוהן והקוליטיס לשירות הצבאי", מסר עו"ד ונוטריון שחר המאירי, אשר ייצג את הלוחמים. "אני גאה שהצלחנו להוכיח את הקשר בין אופי השירות להתפרצות המחלות, ולהביא לתקדים אשר יפתח צוהר עבור אנשי כוחות הביטחון שלא הוכרו בנושא עד כה".