בשל העובדה שתקציב המדינה לא אושר עד כה, צה"ל נאלץ לצמצם את האימונים ותוכניות העבודה שלו עם מדינות בעלות ברית בחו"ל. כך עולה ממסמך שהפיץ לאחרונה ראש מטה זרוע היבשה, תא"ל אבירם סלע, והגיע לידי mako.
בין השאר נכתב בו כי צה"ל יפעל לצמצם נסיעות תוך "תיעדוף לחשובות והכרחיות בלבד", תוך ציון מפורש של "העדר חוק תקציב" כגורם לכך. כמו כן יתקיימו רק "מפגשים מחייבים שנחתמו בשיחות מטה". לראשונה מזה שנים צה"ל לא השתתף השנה באימון האווירי הבינלאומי "איניוחוס" ביוון. גורמים בצבא הסבירו כי הסיבה היא אילוצי לו"ז, אך נראה שגם העלויות משחקות תפקיד.
עוד הוחלט לדחות את נסיעות הקצינים בדרגת תא"ל ואלופים לחציון השני של שנת 2023. יש לציין כי בהקשר הזה אומרים בצבא כי הדבר אינו מדויק וכי יש לא מעט טיסות שמתקיימות כמתוכנן. לצד הנסיעות המתכוננות לארה"ב, יוון, וגרמניה ישנה נסיעה מתוכננת של בכירי צה"ל למרוקו, איתה ישראל מחזקת בתקופה האחרונה את הקשרים הביטחוניים.
היעדר התקציב משפיע גם על שיחות המטה, בהם דנים על המשך שיתוף הפעולה עם צבאות זרים, החלפת מידע ואימונים משותפים. ככלל, צה"ל לא יקיים מפגשים מתוכננים ברבעון השני של 2023. בהמשך השנה, ברבעון הרביעי יתקיימו שיחות מטה של זרוע היבשה עם צבא ארה"ב. ביחס לכך טוענים גורמים בצה"ל כי שיחות אילו מתקיימות תמיד בחלק השני של השנה, ללא קשר לנושא התקציב.
בימים אלו ישנה היערכות לשיחות עם האמריקאים ולשיחות מטה עם הצבא הגרמני והאיטלקי, שגם כן יתקיימו לקראת סוף השנה. צה"ל החליט לשנות את מתכונת השיחות המתוכננות עם הצבא הצרפתי וההודי. את השיחות היה אמור להוביל קצין בדרגת תא"ל והוחלט להעלות את הדרג לרמה המטכ"לית, בתיאום עם זרוע היבשה.
כן יתקיימו: אימונים בקפריסין, קורס מ"פ בחו"ל
אימונים בינלאומיים שכן יתקיימו השנה הם של חטיבת הקומנדו בקפריסין, של יחידת "סייפן" של יהל"ם, שייעודה לוחמה באזור נגוע בחומרים כימיים בעומק האויב, בקנדה, וכן אימונים של כוחות מיוחדים שיתקיימו גם במדינה שלא ניתן לפרסם את שמה. בחודש יוני נציגים של צה"ל צפויים להשתתף גם באימון African Lion.
בימים אלה ממש מאות קציני צה"ל מתחרים על מקום בקורס מ"פ מתקדם בחו"ל. זרוע היבשה תשלח לקורס ארבעה נציגים שיעברו הכשרה מתקדמת בפיקוד על פלוגה, תמרון ארטילריה והנדסה. בנוסף יוחלף בקרוב נציג צה"ל ל"טריידוק", פיקוד התורה וההכשרה של צבא היבשה של ארה"ב.
צה"ל רואה חשיבות גדולה בשיתוף פעולה עם צבאות זרים ואימונים בחו"ל. בעבר אימונים אלה היו כמעט בלעדיים לחיל האוויר וחיל הים. כוחות היבשה השתלבו לראשונה באימונים אלה (בהיקפים גדולים) בשנים 2016, 2017 כשיחידת מגלן קיימה אימון בכרתים, יוון.
מאז זרוע היבשה "דוחפת" לאימונים נרחבים יותר, בעיקר של כוחות מחטיבות הקומנדו והצנחנים, מתוך הבנה שאימונים בשטחים לא מוכרים ובשת"פ עם צבאות זרים, משפרים משמעותית את יכולות היחידות השונות.
"צה"ל פועל בהתאם לכללים הקיימים בהעדר תקציב מדינה בכלל הנושאים התקציביים, לרבות גם במקרי נסיעות לחו"ל. ככלל, ניתן מענה לנסיעות הכרחיות ונדרשות מבחינה בטחונית".