במערכת הביטחון בודקים האם יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ומתכנן טבח 7 באוקטובר, חוסל בהיתקלות כחלק מהלחימה בצפון רצועת עזה. באופן רשמי בצבא מסרבים להתייחס לרמת הוודאות. אבל מביעים אופטימיות בגלל סימנים מזהים כמו השיניים והשומה שזהים במקרה של הגופה של המחבל שחוסל ושל סינוואר.
בשלב זה מחכים לאימות הזהות של המחבל שחוסל ונראה דומה מאוד ליחיא סינוואר מנהיג חמאס. מה שקורה כרגע זה בדיקות DNA של הגופה מההיתקלות עם זה של סינוואר שנמצא בישראל מאז ישב בכלא. בהודעה הרשמית שפרסם דובר צה"ל, נכתב כי "במהלך פעילות של לוחמי צה"ל ברצועת עזה, חוסלו שלושה מחבלים. צה"ל ושב"כ בודקים את האפשרות כי אחד המחבלים הוא יחיא סינוואר".
בצה"ל הוסיפו ש"בשלב זה לא ניתן לאשר את זהות המחבלים". והדגישו כי "במבנה בו נהרגו המחבלים, לא נמצאו סימנים להיותם של חטופים באזור". למרות הזהירות, בצבא מביעים אופטימיות כי מדובר במנהיג חמאס. גם בכירים בדרג הפוליטי ובמערכת הביטחון, כולל שר הביטחון יואב גלנט יותר מרומזים שמי שנהרג בהתקלות עם כוחות צה"ל זה יחיא סינוואר. שוב, כעת מחכים לאימות הפורנזי הסופי.
ממקימי חמאס, ישב 14 שנה בכלא הישראלי
סינוואר בן 61 ונולד בח'אן יונס שבדרום רצועת עזה. על פי גורמי חמאס לאורך השנים, כבר בילדותו הכיר את מוחמד דף והשניים היו חברים. כבר בתחילת שנות ה-80 סינוואר נעצר על ידי כוחות צה"ל וישב תקופה קצרה במעצר מנהלי.
בכלא הוא החליט להצטרף לטרור הפלסטיני נגד ישראל, ומהר מאוד הפך לדמות מרכזית. עם הקמת חמאס, סינוואר יחד עם רוחי מושתהא שגם חוסל, מונה לאחראי על איתור וחיסול סייעני שב"כ, משת"פים. למעשה, כל הנרצחים של סינוואר בימים האלה היו פלסטינים שנחשדו בשיתוף פעולה עם ישראל. מעטים מהם היו משת"פים באמת, ורובם היו כאלה שלא היה להם שום קשר לשב"כ או לצה"ל.
סינוואר ישב תחילה זמן קצר בכלא הישראלי, וב-1987 אחרי מספר פגישות עם אחמד יאסין, הוא היה מעורב בהקמת חמאס ומנגנון הביטחון באופן מסודר ורשמי. ב-20 בינואר 1988 סינוואר נעצר על ידי צה"ל ושב"כ כשהוא בן 26. לאחר מכן הורשע ברצח ארבעה פלסטינים בחשד שהיו משת"פים ונגזרו עליו חמישה מאסרי עולם, וזה היה פרק הזמן המשמעותי יותר שלו בכלא בישראל.
מעמדו של סינוואר התחזק בתקופת מאסרו בכלא הישראלי. הוא למד את החברה הישראלית ואת השפה העברית. במקביל הפך לאיש החזק של חמאס בכלא הישראלי ומי שמבין כותלי הכלא הוביל לשורה של פיגועים, בדגש על חטיפות חיילים ואזרחים.
עוד ידוע שגם בכלא הישראלי הוא היה אחראי על חשיפת משת"פים אותם היכה באופן מאוד קשה, ואף רצח של כמה מהם. בישראל ניסו להילחם בזה, העבירו אותו בין בתי כלא אבל ללא הצלחה וסינוואר נשאר האיש החזק.
יחיא סינוואר שוחרר מהכלא הישראלי בשנת 2011, אחרי 22 שנות מאסר, במסגרת עסקת שחרור החייל החטוף גלעד שליט. אחרי שסינוואר שוחרר הוא החליף את איסמאעיל הנייה בהנהגת הארגון בעזה ב-2017. אחרי שהנייה חוסל מוקדם יותר השנה בפעולה שיוחסה לישראל באיראן, סינוואר גם החליף אותו בתפקיד ראש הלשכה המדינית של חמאס.
סינוואר היה האדם החשוב ביותר בחמאס. הוא האיש ששלט באופן מוחלט בכל ההתנהלות סביב עסקת החטופים. היה היוזם והמתכנן המרכזי של טבח 7 באוקטובר יחד עם מוחמד דף שכבר חוסל על ידי ישראל.
הוא נחשב לדמות ניצית ומי שהיה המכשול העיקרי בעסקאות החטופים. בתקופה האחרונה סינוואר הוגדר כמנותק קשר אולם בהמשך דווח שהקשר עמו חודש. בשלב זה לא ברור מי יהיה היורש שלו. בין השאר מדברים על אחיו, מוחמד סינוואר, מבודדי הבכירים שנותרו בזרוע הצבאית של חמאס בעזה.