על פי הדיווחים בארה"ב, לאחרונה נערכו שיחות בין גורמים אמריקאים לאוקראינים, שהעלו שוב את הבקשות לאמצעי לחימה מתקדמים ואיכותיים מארה"ב, בין השאר טילים מסוג "MGM-140 ATACMS, תוצרת "לוקהיד מרטין" המגיעות לטווח של כ-160 ק"מ. נכון להיום מערך הרקטות של צבא אוקראינה בעל טווח של 40 עד 80 ק"מ. הטילים האמריקאים יכפילו את טווח היכולות של צבא אוקראינה, דבר שעשוי ליצור בעיה קשה לצבא הרוסי על ידי כך שמרכזים לוגיסטיים (שהרוסים כבר הרחיקו מהחזית), שטחי כינוס, מפקוד ועוד ייכנסו לטווח האש של צבא אוקראינה.

הרוסים יכולים להרחיק עוד יותר את המרכזים הלוגיסטיים שלהם ואת האספקה מהחזית, אולם הדבר רק יהפוך את הפעלת הצבא שלהם לקשה ומורכבת עוד יותר, בטח כאשר הם מתכננים לחדש את התקיפות.

 

הערכת הפנטגון בנוגע למלאי הטילים במחסנים של הצבא האמריקאי מבוססת בחלקה גם על תכנון נשק ותחמושת שהם מעריכים כי יצטרכו לעימות עתידי עם אויב. מנגד, על פי הדיווחים, תכניות אלה לא עודכנו במהלך המלחמה של הרוסים באוקראינה וכבר ברור שבשנים הקרובות היכולות של הצבא הרוסי נפגעו באופן קשה. בארה"ב גם מבינים שהמלחמה באוקראינה עושה עבורם את העבודה, שוחקת את הצבא הרוסי מבלי שהם מסכנים אף לא חייל אמריקאי אחד.

שיגור חי
MLRS משגר באוקראינה

גורם ביטחוני אמריקאי אמר בתדרוך לכתבים ש"עם כל חבילת סיוע שאנחנו שולחים לאוקראינה, אנחנו תמיד לוקחים בחשבון את המוכנות שלנו והצורך שלנו לשדה הקרב". הגורם טען כי יש דרכים אחרות לספק לאוקראינים את היכולות שאותן היא צריכה כדי לפגוע במטרות יעד.

לפי מה שידוע, "לוקהיד מרטין" ייצרה למעלה מ-4,000 טילים כאלו לצבא ארה"ב וצבאות זרים. בימים אלה ארה"ב מכניסה לשרות דגם מתקדם יותר של הרקטה, כך שהם יכולים להעביר לאוקראינה את המלאי שנותר. בחברת הייצור אומרים שאם תתקבל החלטה של הממשל הם יכולים לייצר רקטות חדשות.

ה"ATACMS" הנו טיל קרקע-קרקע אותו ניתן לשגר ממגוון משגרים כמו למשל הMLRS-. הטיל נמצא בשרות מבצעי מאז 1990 ונחשב לאמצעי לחימה מוצלח ומאוד מדויק. ארה"ב שיגרה מאות טילים כאלה במהלך המלחמות שלה בעיראק, ואלה עשו שמות בצבא המקומי. הטיל הזה נרכש בין השאר על ידי בחריין, טורקיה, יוון ודרום קוריאה. ולמרות מה שנראה כמו גרירת רגליים של ארה"ב, הערכה היא שהטילים האלה יסופקו בסופו של דבר גם לאוקראינה.