מגיל צעיר בילתה רב"ט מאיה חומש את רוב ימיה בים, הרגל שלקחה איתה גם לשירותה הצבאי. רב"ט חומש החליטה לוותר על תואר 'הספורטאי המצטיין', פרשה מנבחרת ישראל בגלישת רוח והחליפה את הגלשן בצרעה - כלי השיט המשמש את יחידת סנפיר.
אהבתה של מאיה לים החלה עוד בגיל 11, על כך היא מספרת: "האמת שהתנסיתי כמעט בכל ספורט אפשרי, עד שההורים שלי רשמו אותי לקייטנת גלישה, בקיץ ההוא פשוט התאהבתי בים ובספורט גלישת הרוח". במהרה רב"ט חומש התחילה להתמקצע בתחום וההישגים לא איחרו להגיע: "הגעתי להישגים מרשימים בארץ ובעולם ונכנסתי לנבחרת ישראל ולנבחרת עתודה אולימפית בענף גלישת הרוח".
"זה ספורט מאוד מורכב, הוא משלב מהירות וכושר פיזי גבוה. במקצה האולימפי שהתחריתי בו המפרש בגובה שמונה וחצי מטר וגם מאוד כבד", היא מסבירה. "הענף מחייב אותך לדעת להתמודד עם כל תנאי הים - סערות, רוחות חזקות, רוחות חלשות, גלים גבוהים. עם הזמן מפתחים הבנה אמיתית של הים ואיך הוא עובד".
הספורט דרש ממאיה להשתתף בכעשרה אימונים בשבוע הכוללים שעות ים ובניית כושר ובנוסף פגישות עם תזונאית, פיזיותרפיסט ומאמן חוסן מנטלי. רב"ט חומש השתתפה בתחרויות רבות וקטפה פרסים, גביעים ומדליות בארץ ובעולם. "השתתפתי באליפויות אירופה ואליפויות עולם לנוער. ההישג שאני הכי גאה בו היה באליפות העולם לנוער בספרד בה הגעתי למקום הרביעי בעולם ואף זכיתי במקום ראשון בקטגוריה של המהירות", היא מספרת.
"שירות משמעותי הרגיש לי כמו הדבר הנכון עבורי, היה לי חשוב להתגייס לצבא ולחוות עוד משהו מלבד גלישת רוח", היא מסבירה בקשר לוויתורה על מסלול הספורטאי המצטיין. "המאמן שלי שירת ביחידת סנפיר באשדוד, הוא חשף אותי לתפקיד ואני המשכתי לחקור ולהתעניין, העבודה במסגרת התפקיד מטורפת, מגוונת ומאתגרת וגם זכיתי לרכוש חברים לכל החיים. אני לא מתחרטת על הבחירה שלי".
"כשהצרעה שלנו נמצאת בכוננות אנחנו מאומנים להיות כבר בים תוך דקה אחת ולצאת למשימה", מצהירה רב"ט חומש. "בתור לוחמת סנפיר בזירת ים סוף העבודה שלנו מתרכזת בסיורים ימיים על הגבול, אימונים ומטווחים בים, בידוקים לסוחרות זרות ואף משימות תת מימיות". הצלילות שהזכירה מייחדות את עבודה של יחידת סנפיר בזי"ס (זירת ים סוף) מעבודתה בזירות האחרות.
מאיה מספרת שהאתגרים והחוויות שחוותה במהלך שנותיה כגולשת רוח עיצבו מאוד את אישיותה והכינו אותה לשירות הצבאי שהיא עושה כיום: "אני חיה את הים מגיל ממש צעיר ובתפקיד פה אנחנו נמצאים כל הזמן בים, בין אם בצלילות או על הצרעה. השירות שלי משלב מבצעיות וים ואני מרוצה יותר משחשבתי שאהיה, אני מרגישה שמצאתי לעצמי את המקום הכי נכון עבורי וגם צוות שהוא ממש משפחה שנייה".
רב"ט חומש שיתפה שלפני ההחלטה להתגייס היא התאמנה על מנת להגיע לאולימפיאדת פריז 2024. אמנם מדלית זהב אולימפית (כנראה) ירדה מהפרק, אך אין ספק שאם תרצו למצוא את מאיה יש רק מקום אחד בו עליכם לחפש: "אני לא יודעת מה צופן לי העתיד אבל בוודאות אני אעסוק בתחום שקשור לים. הים זה המקום שאני מרגישה בו הכי אני".