El dolor de una madre rusa: cavó la tumba para su hijo soldado pero las autoridades se niegan a entregarle el cuerpo
“Han dicho que el cuerpo no se entregará hasta que todo haya terminado, para no causar pánico”, denunció Lyudmila Khanygin, madre de un militar muerto de 21 años pic.twitter.com/BgHxAw53ka
צבא רוסיה פרסם בפעם הראשונה את מספר ההרוגים שלו במלחמה באוקראינה, לטענתם 498 חיילים רוסים נהרגו בפלישה. מנגד, האוקראינים טוענים שמספר ההרוגים של הרוסים כבר עומד על אלפים, נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי פרסם הלילה פוסט בו טען כי 9,000 רוסים כבר נהרגו.
מה שעוד מתחיל להיחשף, אלו הסיפורים הדרמטיים והכואבים שמאחורי הנתונים הסטטיסטיים. אחד מאותם סיפורים כואבים מגיע מכפר קטן ברוסיה, שם אם נאלצה לחפור קבר לבנה שנהרג, אך הצבא מסרב למסור לה את גופתו, את המיקום שלה ואפילו מה נסיבות המוות.
החייל הרוסי מקסים חניגין נהרג כבר ביום הראשון ללחימה, בחמישי 24 בפברואר. הוא הגיע מאוזרני, עיירה קטנה של 1,500 תושבים באזור סראטוב ברוסיה. כעבור כמה ימים קיבלה אימו את הבשורה הקשה מכל ודאגה לקבר.
"הם (צבא רוסיה) אמרו שהגופה לא תימסר עד שהכל ייגמר, כדי לא לגרום לפאניקה", צוטטה אמו, לודמילה, באתר oicanadian. "אפילו לשכת הרישום והגיוס הצבאית לא יודעת היכן נמצאת הגופה. אנחנו לא מקבלים תשובות, אפילו לא רמז. כמו חומה בלתי ניתנת לחדירה".
מה רוצה פוטין? כל מה שצריך לדעת על המלחמה בין רוסיה ואוקראינה
סבתו הכואבת של חניגין, נטליה, הוסיפה בשיחה עם כלי התקשורת שהגיעו אליה: "במשרד הגיוס אומרים שהקצין האחראי מיהר לחתום על ניירת ההלוויה, וכעת השלטונות מאשימים אותם בכך". לדברי הסבתא, הרשויות מאשימות את אותו קצין בכך שעשה זאת בלי מידע ואישור, ולכן גרם לסיטואציה הקשה.
את המשפחה לא מעניינת הבירוקרטיה, הם רוצים לקבור את הבן שנהרג. "אין סוף באופק, אנחנו לא יכולים להיפרד, לא יכולים לקבור אותו או לבכות על קברו", אמרה בכאב אמו של החייל, שמת יום לפני יום הולדתו ה-22.
"אי אפשר להשיג את המפקד בטלפון"
לודמילה האם מספרת שהפעם האחרונה שדיברה עם הבן שלה הייתה ב-23 בפברואר. שיחת טלפון שנערכה יום לפני הפלישה. לדבריה הוא סיפר שהיחידה שלו נלקחה לתרגיל במרחק שני קילומטרים מהגבול האוקראיני, ושהם שצריכים לישון במשאיות. "הוא אמר לי: 'לוקחים לנו את הטלפונים, אני אתקשר אליך כשאוכל'. חשבתי שהוא יתקשר ביום ההולדת שלו, 25 בפברואר".
בפועל, במקום שיחה מבנה קיבלה האם בסופו של דבר טלפון מחייל שלא הכירה. "הוא אמר לי 'הבן שלך מת בפעולה ב-24 בחודש'. הוא שלח הספד דרך וואטסאפ וזהו. אף אחד אחר לא הסביר כלום".
המשפחה התקשרה לבסיס היחידה בבלגורוד. "אמרו לנו שאין שום מידע. אי אפשר להשיג את המפקד בטלפון". גם פנייה ל"ועדת האימהות" ברוסיה ולפרקליטות המקומית לא הניבה תוצאות לדבריהם.
"לא האמנו שישלחו את הבן שלנו, טוראי, למלחמה. הבנו ששולחים רק קצינים או חיילים בחוזה (קבע)", אמרו בני המשפחה. בנם התגייס ב-22 לאוקטובר 2021. כלומר הוא נשלח למלחמה פחות מארבעה חודשים אחרי הגיוס, משהו שמלמד על ההכשרה וחלק מהיכולות של החיילים הרוסים בחזית.
בני המשפחה חוששים שהגופה תאבד או תושמד. עוד בטרם החלה הפלישה נחשף כי יחד עם הכוחות נעות גם משאיות לשריפת גופות, במטרה למנוע תיעוד של לוויות המוניות של חיילים רוסים וכדי לא לחשוף את מספר ההרוגים שלהם, כחלק מהמאבק על תודעת הניצחון.