מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו הלילה (בין ראשון לשני) מטרות חיזבאללה בלבנון, כולל מצפון לליטני. על פי דובר צה"ל הותקפו גם צירי הברחות בגבול סוריה-לבנון. המשמעות של זה היא שלמרות הקריסה של משטר אסד בסוריה, חיזבאללה ממשיך להבריח אמצעי לחימה בסיוע האיראנים ואולי גם חלק מקבוצות המורדים ומנסה להתעצם ולהשתקם. בישראל מנסים למנוע את זה, אך ניסיון העבר מלמד שקשה מאוד לעצור את ההברחות הללו לחלוטין.
סמוך לחצות (בין ראשון לשני) דובר צה"ל הודיע שמטוסי קרב של חיל האוויר תקפו והשמידו "מספר מטרות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה ברחבי לבנון". על פי צה"ל התקיפות בוצעו בהכוונת מודיעין ואחרי שתלונות של ישראל על ההפרות שהועברו למנגנון הפיקוח, לא טופלו.
"המטרות הותקפו לאחר שאיומן על העורף הישראלי ועל כוחות צה"ל שוקף למנגנון הפיקוח על יישום ההבנות בין ישראל ללבנון ולא טופל", נמסר מדובר צה"ל. מטוסי הקרב תקפו משגרי רקטות, מה שמוגדר על ידי הצבא כ"אתר צבאי" וצירי מעבר בגבול סוריה-לבנון המשמשים להעברת אמצעי לחימה לארגון הטרור חיזבאללה.
על פי גורמים בצבא ישנן עשרות רבות של הפרות הפסקת האש מצד חיזבאללה ורובן, כך נטען, לא מטופלות על ידי מנגנון האכיפה וצבא לבנון, שעל פי גורמים בכירים בצה"ל, משתף פעולה עם מחבלי חיזבאללה. בשל כך צה"ל פועל בעצמו להשמיד את האמל"ח ותשתיות הטרור של חיזבאללה, כפי שראינו בתקיפות אמש וגם בתקיפות קודמות.
אבל גורמים בצבא מודים שישנה סבירות גבוהה שמחבלי חיזבאללה מצליחים להעביר אמל"ח שלא נפגע במלחמה למחסנים של הארגון מצפון לליטני. בנוסף, הנחת העבודה היא שנשק ממשיך לזרום מסוריה ללבנון, גם אם בשלב הזה בהיקפים הרבה יותר קטנים מאלה שהיו לפני המלחמה.
לא פחות מטריד, בכירים בצה"ל אומרים שבנוסף לזה שרדו את המלחמה גם אתרים לייצור אמל"ח שרובם מוסתרים ומוגנים מתחת לאדמה. אחד הגורמים אף אמר הבוקר בשיחה עם mako, שלא מדובר במחרטות פשוטות כמו שצה"ל פגש ביהודה ושומרון או אפילו בעזה. לדבריו מדובר באתרי ייצור שחלק מהם ברמה גבוהה של מפעלי המקור.
באתרי הייצור האלה חיזבאללה מייצר אמצעי לחימה רבים, כולל רקטות וטילים. ההערכה בצה"ל היא שבלבנון נשארו גם מספר חלקי טילים שחיזבאללה מרכיב באותם אתרים. החשש הוא שחלק מההברחות כוללות טילים איראניים מפורקים, שמוברחים ללבנון ומורכבים באתרים של חיזבאללה.
עוד שבועיים יגיע תאריך 60 הימים להפסקת האש, היעד שסימנו לנוכחות צה"ל בלבנון. בשלב זה עדיין לא ברור אם ישראל תחרוג מהתאריך הזה, לפחות בחלק מהמקומות. בארה"ב אומרים שייתכן ותהיה הארכה של השהייה הישראלית ב-30 ימים נוספים, כלומר 90 ימים. אבל בחיזבאללה מאיימים שהדבר יביא לחידוש האש בצפון.
האירוע בלבנון מורכב ורגיש. הפרות הפסקת האש מצד חיזבאללה לא מפתיעות אף ישראלי. גם היום היכולת הישראלית למנוע התעצמות של חיזבאללה בלבנון מוגבלת, ומה שיקבע את הביטחון של תושבי הצפון שעדיין לא חזרו לביתם, תהיה המדיניות הישראלית בשנים הבאות אל מול כל הפרה ופרובוקציה מצד חיזבאללה.