יורי איגנט, דובר חיל האוויר האוקראיני קיים אתמול (שני) תדרוך לעיתונאים ועדכן כי: "במהלך השבוע האחרון לא ראינו אף תקיפה של מל"טים מסוג 'שאהד-136' וטילי שיוט", כשהוא מתייחס למטוסים ללא טייס שסיפקה איראן לרוסיה, וזו שיגרה אותם בשבועות הקודמים לעבר ערי אוקראינה בכמה גלי תקיפות. עם זאת הדובר סייג ואמר שלהערכתם מדובר ב"הפסקה מותנית" והעריך שהתקיפות האלה יתחדשו.
"ברור לנו שהאויב לא יכול להרשות לעצמו לשגר לאורך זמן כמויות מסיביות של טילים בגלל שהם סובלים ממחסור באמל"ח מהסוג הזה. המחסור כולל אמצעים כמו טילי 'קאליבר', 'איסקנדר', וטילים מסוג 'Hh-555' ו-'Hh-101'. בחודש שעבר הרוסים שיגרו רק 15 טילי 'קאליבר' מה שאומר שיש להם גירעון בכמות הטילים ביחס ליכולת הייצור", אמר איגנט.
הדיווח על המחסור הרוסי בטילים כפי שפרסם מפקד חיל האוויר האוקראיני, מצטרף לדיווח דומה של גנרל קירילו בודאנוב, ראש מנהל המודיעין באוקראינה ולדיווחים דומים של גורמי מודיעין במערב. על פי אותם דיווחים, לרוסים נשארו רק 45 אחוזים ממאגר טילי ה'Kh-101' וה"קאליבר". במקרה של טילים מסוג "איסקנדר", נטען שהמאגר ירד ל-13 אחוזים בלבד ממה שהיה לרוסים בטרם פלשו לאוקראינה.
איבדו את חרסון ו"שרפו" מל"טים
באוקראינה ובמערב טוענים שהרוסים לא מצליחים לייצר טילים בכמויות גבוהות. עוד הם טוענים שבשבוע האחרון הם התמקדו בחזית חרסון על חשבון גזרות אחרות, מה שכידוע לא עזר להם והם איבדו את תא השטח הזה.
בשל המחסור החמור בטילים הם נאלצו להשתמש בכטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) איראניים, ולמרות הטרור שהטילו על הערים, ראשי הנפץ של אלו קטנים יותר, וההתמקדות בתקיפת אזרחים באה על חשבון הסיוע לכוחות בחזית.
רוסיה השתמשה על פי הערכות ב-330 כטב"מים איראניים מסך של 400 שקיבלה. לכן נרשם מחסור חמור גם באמל"ח הזה. אולם כאמור, מדובר בהפסקה זמנית בהחלט. איראן ממשיכה לשלוח אמל"ח לרוסיה, כאשר על פי הדיווחים, לכטב"מים המתאבדים הם מצרפים גם משלוחים של טילים, שלרובם אין לאוקראינה מענה.
למרות החשש מאותם טילים, בשבועות האחרונים דווח על מסירה של מערכות הגנה אווירית לידי הצבא האוקראיני, שמקווה להתמודד כך עם המתקפות הצפויות.