חבר פרלמנט בריטי תקף את משרד ההגנה ואמר שבריטניה חייבת לרכוש מערכות "כיפת ברזל" על מנת להגן על עצמה מפני התקפות טילים אפשריות. חבר הפרלמנט ממפלגת הלייבור, לוק אקהרסט, אמר שמשרד ההגנה "הזניח" את ההגנה מפני איומים אוויריים - מה שהותיר את בריטניה פגיעה לאיומים מרוסיה ואיראן.

אותו חבר פרלמנט הוסיף שמימון "כיפת ברזל בריטית" חייב להיות בראש סדר העדיפויות של ראש הממשלה, במיוחד לאור התוקפנות המוגברת של שתי המדינות. אבל כלל לא בטוח שדווקא המערכת הישראלית הזאת, יכולה להיות תשובה לאיום שהוא מדבר עליו.

כיפת ברזל מתוצרת חברת רפאל נחשבת למערכת ההגנה האווירית המוכרת ביותר מבין מערכות הטילים נגד טילים של ישראל. היא נועדה ליירט רקטות קצרות טווח, פגזים ומרגמות, בטווחים של בין 4 ק"מ ל-70 ק"מ. שדרוגים שנעשו לאורך השנים מאפשרים לה ליירט גם כטב"מים (כלי טיס בלתי-מאוישים) אם כי באופן פחות טוב, כפי שהוכח במלחמה, וגם פצצות גלישה מדויקות.

למעט היירוט של טילי שיוט ופצצות אוויר-קרקע, מדובר באיום שאינו רלוונטי לבריטים. במקרה שלהם מדובר באיום של טילים לטווח בינוני וארוך. איום רוסי ואיראני, שהמערכות הרלוונטיות אליו הן "קלע דוד" ומערכת "החץ", שנרכשה בשל כך על ידי ממשלת גרמניה.

מלחמת 7 באוקטובר וירי אלפי הרקטות לעבר ישראל, הביאה להתעניינות עולמית במערכות נשק מתוצרת כחול-לבן, בראשון מערכות ההגנה האווירית. משרד הביטחון לא מפרסם באופן רשמי את נתוני המכירה של מערכות כיפת ברזל, ככל שזה קיים, למעט עסקה גדולה שהייתה עם ארצות הברית.

על פי פרסומים זרים, בשנים האחרונות נחתמו עסקאות לרכש כיפת ברזל עם אזרבייג'ן שם שר התעשיות הביטחוניות, יבאר ג'מאלוב, אמר כבר בשנת 2016 שארצו הגיעה להסכם עם ישראל לרכישת סוללות כיפת ברזל, במה שנחשב למכירה זרה ראשונה של המערכת. עוד פורסם בחו"ל שגם הודו חתמה על עסקה לרכש כיפת ברזל וגם רומניה. פרסומים זרים לא רשמיים מדברים גם על מכירת המערכת לסינגפור, קפריסין ודרום קוריאה.

סוללות כיפת ברזל במלחמת חרבות ברזל (צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images)
ישראל במלחמה - סוללות כיפת ברזל במלחמת חרבות ברזל | צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images