במהלך החודשים האחרונים עברה שמועה אחת בין חייל לחייל, מפה לאוזן, הרומזת כי מחנה סיירים (המשמש כבית הספר להגנת הגבולות) - הלא הוא אחד מבסיסי ההכשרות הגדולים בצה"ל - עתיד לעבור שיפוץ של ממש. שמועה זו קיבלה גושפנקה לקיומה כאשר קולות הקדיחות והניסורים נשמעו היטב ברחבי הבסיס ולא השאירו מקום לספקות. מסכת השינויים מתרחשת כאן ועכשיו, ומתחילה ב"בטן הרכה" של הבסיס - מתחם האוכל.
חדרי האוכל שופצו במסגרת התהליך שעובר בסיס סיירים בתקופה הזו ממש, בעקבות התנאים הקשים ששררו בו בעבר. "התשתית הייתה תקולה, הריצוף ישן והמבנים לא תמיד יכלו לעמוד בתנאי מזג האוויר", נזכר רס"ן דאודי, "היינו קשובים מאוד לפניות, לתלונות ולהצעות לשיפור תנאי הבסיס, מתוך הבנה כי החיילים נמצא. שיפוץ מתחם האוכל בבסיס מהווה תחילת השינוי הנרחב שהבסיס עובר בימים אלה".
"התחלנו לפני שלושה חודשים בשיפוץ כללי של חדרי האוכל בסיירים", מספר לנו קצין המזון של הבסיס, רס"ן אליאב דאודי. "המתחם, העתיד לתת מענה לכלל המשרתים בבסיס, עבר מהפך של ממש - מהריצוף החדש, דרך החלונות ועד לתקרה, נגענו בכל אחת מהנקודות כדי להבטיח שהארוחה הבאה של החיילים וחווית האכילה עצמה יהיו ברמה הכי גבוהה שיש".
לצד המבנה החיצוני, גם במבט מעמיק יותר פנימה - אל המטבח ניתן היה לזהות מכשירים וכלים שלא היו קיימים בו קודם. "רכשנו כלי מטבח חדשים לגמרי", מוסיף רס"ן דאודי. "מכשירים חשמליים וסכו"ם מהניילונים הם רק חלק מהרשימה הארוכה". את הרשימה שמזכיר קצין המזון בדבריו, בחרו בקפידה ובנו לפרטים אנשי הבסיס ומשרתי מערך המזון בפרט, אשר דאגו לשים קץ לעידן הקודם של תשתיות הבסיס, מתוך מטרה לצאת לדרך חדשה. "הבנו שצריך לשנות כדי שכל חייל שנכנס לכאן יאכל באווירה הכי נעימה וחמה שאפשר לקבל", הוא מסביר.
דיבורים עלולים להיות כמו חול, אך אין ספק כי יש מה לאכול - נקודה נוספת וחשובה לא פחות היא מתיחת הפנים שעבר התפריט המוצע לחיילים בחדרי האוכל. "הוספנו מנות חדשות והנגשנו את המענה לכלל האוכלוסיות המיוחדות, כמו צמחונים, טבעונים או אלרגניים", מפרט קצין המזון. "השיפוץ מאפשר לספק מגוון רחב יותר של מוצרים ולפרוס אותם באופן נוח. אם בעבר נאלצנו להגיש מנות רגילות לצד מנות צמחוניות או נטולות גלוטן, היום קיימת האפשרות להפריד לגמרי, ולהקים עמדות הגשה מיוחדות לכל קהל".
אחד ממתחמי האוכל נחשף אתמול בארוחה ראשונה וחגיגית בהשתתפות מפקד מחנה סיירים, אל"ם אייל רוסו, אליה הגיעו כלל המשרתים בבסיס. "ההכנה לאירוע הזה לא הייתה פשוטה. קבענו סידורי ישיבה, כניסת מנות, וכמובן, הכנו את האוכל לכמות האדירה של האורחים", מתאר רס"ן דאודי. "אני יכול להגיד בפה מלא שהיום הזה מסמל עבורי אבן דרך. היו לנו תקופות לא קלות בסיירים, ולמרות הכול, הצלחנו לעשות שינוי משמעותי בבסיס ובתפיסתו".
לדברי קצין המזון בבסיס, דבר מהמאורע לא יכול היה לקרות לולא הסיוע והתמיכה של רמ"ד המזון בזרוע היבשה, רס"ן הגר עמר, וקצין המזון בזרוע, רנ"ג יחיאל כלפון. "היה לנו חשוב שכל החיילים יבואו. החל מהמפקדים והקצינים ועד הטירונים שהתגייסו ממש לפני כמה ימים", הוא מציין. "בסופו של דבר, השינוי הוא בשבילם - אחד מהמפגשים הראשונים והמרכזיים של הטירון עם הבסיס ועם צה"ל בכלל, הוא חדר האוכל והארוחה הצבאית הראשונה. לכן, כבר בשלב ראשוני זה, חשוב לנו שהוא ירגיש שדואגים לו".
הדאגה לחייל בקצה היא זו שמניעה ודוחפת את השינוי ההיסטורי הזה לקרות, ולמרות הצעד המשמעותי, במחנה סיירים כבר מביטים קדימה, אל עבר היעד הבא. "אנחנו מתכננים שיפוץ בחדרי אוכל נוספים בבסיס וקליטת כוח אדם איכותי שיעזור לנו לשמור על הרף לאורך כל הדרך", מחדד רס"ן דאודי. "אני גאה בתהליך שהובלנו ובטוח שיוכיח למשרתי הבסיס שיש מי שמקשיב. אנחנו כאן למענם".