מבחן חדש וייחודי נוסף למבדקי הקצונה (מבד״קים) ויהווה גורם מכריע בהחלטה באם להוציא את החייל לקורס קצינים. מטרת השאלון תהיה לבחון עמדות והתנהגויות ערכיות של המועמדים לקצונה והוחלט לקיימו בשל חשיבות היושרה בדמות הקצין בצה"ל.
נשאלת השאלה – כיצד בוחנים יושרה? כדי לענות על שאלה זו ערכו במחלקת מדעי ההתנהגות (ממד"ה) מחקר רחב בכדי לבדוק איך מתבטאת הערכיות בתפקידי הקצונה. כחלק מהמחקר, נשאלו מפקדים בכירים במכללה לפיקוד ומטה (פו״ם) על עמדותיהם בנושאים שונים. תשובותיהם הושוו לתשובותיהם של כלואים בבתי הכלא הצבאיים. "בדקנו מה הם הדברים החשובים ביותר כאשר מדברים על יושרה", הסבירה ראש ענף פיתוח מערכות מיון בממד"ה, סא"ל שרון פישר. "בדקנו מגוון רחב של עבירות – חלקן ייחודיות לצבא".
בסופו של דבר, בשאלון המוצג למועמדים לקצונה במבד"קים, הם נשאלים על מגוון רחב של תחומים ומנעד גדול של עבירות, החל מעבירות משמעת צבאית וכלה בעבירות שמלוות בתיק פלילי. "המבחן בוחן תפיסות של מועמדים כלפי עבירות שונות – עד כמה הם רואים את עצמם מעורבים בהן, עד כמה הם חושבים שאחרים מבצעים אותן וכמה סלחנות הם מפגינים כלפי מי שמבצע עבירות אלו", פירטה סא"ל פישר.
לסיפורים נוספים, היכנסו לעמוד הפייסבוק של פז"ם
בהתאם לכך, השאלון מציג מבחן עמדות המאפשר לייצר סולם הבוחן עד כמה המועמד תופס התנהגויות לא ישרות כמקובלות. "המידע הזה חשוב כדי להבין כיצד המפקד יתנהג כשיראה משהו מתרחש מול עיניו", הסבירה סא"ל פישר. "זה נדבך הסתכלות נוסף על המועמד שלא היה לנו בעבר". מועמדים עשויים להיפסל על סמך מבחן זה מכמה סיבות. חייל שסף העבירות נמוך בעיניו, משמע הוא מחשיב כל חריגה שהיא כעבירה חמורה, או לחלופין חייל שאינו רואה כל התנהגות כפסולה - שניהם יכולים להיפסל בשלב זה. "מצאנו שלציון היושרה יש קשר עם מדדים אחרים במיון הקצונה, אך הוא גם מספק מידע שלא קיים במקומות אחרים", ציינה סא"ל פישר.
בשנה האחרונה, המתמיינים לקורס קצינים, ענו על השאלון במסגרת פיילוט לבדיקת אמינותו. במהלכה נמצא קשר מובהק בין ציון יושרה נמוך לנשר מבה"ד 1. "הקשר הזה מובן - נשירה מבה"ד 1 אומרת שהחייל אינו תואם לדמות המפקד, וזה בדיוק מרכיב היושר", ביארה סא"ל פישר. "אנחנו מאמינים שדרך המבחן אנחנו מחדדים את האמירה ומבטיחים קצינים ראויים יותר".
סימולציה חדשה למתמיינים למסלול הייעודי לקצונה
בממד"ה ממשיכים לחפש אחר דרכים חדשות בכדי לבחון התאמה לקצונה ולשכלל את המיונים לבה"ד 1. דרך חדשה נוספת, המיועדת לחיילי המסלול הייעודי לקצונה, היא מבחן סימולציה פרונטלית עם שחקנים. מכיוון שהמתמיינים למסלול הינם צעירים יותר ובעלי ניסיון דל במסגרת הצבאית, הוחלט להעבירם תחנה נוספת במיונים כדי לבחון את יכולותיהם הפיקודיות.
במהלך הסימולציה, נדרשים החיילים להתמודד עם דילמות שונות במסגרת סיטואציות שמדמות את תפקיד הקצין. לדוגמה, נדרשים המתמיינים להתמודד עם חיילת שיש לה קשיים בבית, ולעשות זאת בצורה הראויה לקצין בצה"ל. "זה כלי שמשמש אותנו, אנחנו בודקים ועוקבים אחרי הקשרים בין ציוני מבחני הסימולציה והצלחה בבה"ד 1 ורואים מגמה מתאימה", ציינה סא"ל פישר. "זה מעשיר את ההסתכלות ועוזר לקבוע מי האדם העומד לפנינו". תוספת זו היא חלק מסדרת שינויים שנעשו בחמש השנים האחרונות במיוני הקצונה. כחלק מהתהליך לחידוש המבד"קים, עברו המתמיינים מבחנים שיטתיים ומובנים יותר. "אנחנו בודקים כעת במבחנים את ההקשר הצבאי, ולא מבחן כללי", פירטה סא"ל פישר.
כמו כן, שיטת ההערכה של המועמדים תהיה שיטתית יותר מבעבר. "נתינת ציונים לנבחנים תתבצע באופן שיטתי יותר", הדגישה. קצינים ותיקים אולי יזכרו מבחנים שנערכו בכיתות, עם שולחן, דף ועט, ודרישות הכוללות יכולת ציור. "היום המיונים נראים אחרת וכוללים עבודה מול מחשב והקלדת תשובות", תיארה סא"ל פישר.