תרמילאים מקבלים הזדמנות לצאת לטיול עצמאי תוך חיסכון באמצעים. בין היתר, טיולי מוצ'ילרים מתאפיינים בשימוש בתרמיל גב לצורך הליכה ממושכת עם כל הציוד, בשימוש בתחבורה ציבורית במקום בטיסה או ברכב פרטי וכמובן בנסיעה למשך זמן ארוך יותר בהשוואה לחופשה רגילה.
לפי נתוני משרד החוץ וגופים אחרים, מדי שנה יוצאים כ-50 אלף תרמילאים מישראל לטיולים בכל רחבי העולם וכ-30 אלף מהם מבקרים במזרח הרחוק ובעיקר בהודו. כאן בארץ, הערכות שונות גורסות שמדי שנה מסיימים כ-1,500 מטיילים את "שביל ישראל" ברצף או לפחות מתחילים אותו.
השאלה המתבקשת היא מה תרמילאי מתחיל יכול לעשות כדי לטייל בביטחון, בנוחות ועם יכולת להתמודד במצבי חירום. אם שואלים את אדי וולמן, מנהל מותגים בחברת ריקושט, הכל מתחיל בהכנת שיעורי בית: "הטעות הנפוצה היא לקנות נעליים וציוד חשוב דרך האינטרנט בלי היכולת למדוד ובהתבסס על חוות דעת בלבד", אומר וולמן. "יכול להיות שחלק מההמלצות נכונות, אבל זה לא אומר שהמוצר מתאים ל מבנה הגוף או לסוג הטיול".
"בנוסף, טעות אחרת היא ללכת על התרמיל שהוא לכאורה הכי טוב, אבל בפועל לכל אדם יש את מבנה הגב והצרכים שלו. כאן צריך לבדוק איך מערכת הגב מתאימה לנו באופן אישי וכיצד היא מסייעת. לכן ההמלצה הכי טובה היא להגיע לחנות ולמדוד לפחות 2-3 סוגים, מוצרים ומותגים שונים".
איזה ציוד כדאי לקחת לקמפינג?
"את רשימת הציוד מתחילים במוצ'ילה", מסביר וולמן, "כי זו המזוודה של הטיול ואותה בוחרים לפי משך וסוג המסלול".
מבחינת קיבולת, הגודל הממוצע של תרמיל לטיול סוף שבוע יהיה 35-50 ליטרים, בעוד נסיעה של 3-5 ימים תחייב תיק בנפח 50-60 ליטר. לשם השוואה, בנסיעות ארוכות אחרי צבא עדיף לבחור תרמיל בנפח 60-70 ליטר לפחות ולקחת בחשבון את אורך הטורסו (החלק העליון של הירכיים עד לבסיס הצוואר) ולא רק את הגובה.
"אחרי התיק, מומלץ לרכוש נעליים טובות כי הן יהיו הצמיגים שלנו בשטח", אומר וולמן. "בנוסף, כדאי לבדוק את התקן כשניגשים לקנות שק השינה ולוודא התאמה למזג האוויר והטמפרטורה ובהמשך לבחור מזרן מתגלגל, דק או מתנפח שייכנס לתוך אוהל עם יכולת בידוד מוכחת".
פריטים נוספים שכדאי להצטייד בהם הם פנס ראש שיסייע בשעות החשכה, שקית שתיה או בקבוק ומגבת שמתייבשת מהר ותופסת מעט מקום בתרמיל.
מבחינת הביגוד, חשוב לבחור אותו בהתאם לסגנון הטיול. לדוגמא, ביגוד תרמי יעשה את העבודה במקומות קרירים, כך גם כובעים, מעילים וכפפות. מכנסיים מתקצרים מתאימים לימים חמים יותר, ואם אתם יוצאים למסע, כדאי שתצטיידו בגרביים מרופדות ומנדפות זיעה, כאלה שישמרו על הרגליים שלכם יבשות.
לבסוף, תיק עזרה ראשונה מסייע לתרמילאים להתכונן גם לנסיבות פחות נעימות. לתיק מכניסים משולש בד, סיכות ביטחון, תחבושת אלסטית, תחבושות חבישה וחבישה דביקה בגדלים שונים, פדי גזה, פלסטרים וכפפות ומומלץ שתהיה בו גם שמיכת מילוט כסופה.
הלילה יורד, המשחקים עולים
אחד הדברים המהנים ביציאה ארוכה לשטח הוא זמן איכות משותף בלי הפרעות של מסכים. הבעיה היא שאחרי כמה שעות או מקסימום לילות כבר ממצים את נושאי השיחה, אז זה בדיוק הרגע לשלוף רעיונות למשחקים.
האפשרות הקלאסית היא להוציא מהתיק בקבוק ריק ולשחק "אמת או חובה", או ללכת על בטוח עם טאקי או רמי קוביות. במידה ומטיילים בבודדים, אפשר לשחק קלפים, שש-בש או דמקה וגם להפעיל קצת את שרירי המוח עם שחמט.
כמובן שברשימת הפעילויות המומלצות ללילה שמור מקום של כבוד לצ'יזבטים. אם אתם בעניין של הפחדות, הטיפ שלנו יהיה להכין כמה סיפורי אימה מראש ולשנן אותם היטב – כולל הפוגות דרמטיות ואשליות אור וחושך עם הפנס.
ומה עם מזון לגוף ולנשמה? "כל השטח הוא חוויה מאוד גדולה", מסכם דורון פינטו, מנהל סניף ריקושט ביג פאשן בבית שמש. "לכן אסור לשכוח ערכת קפה שתשמש במקביל להכנת שתייה חמה. בדרך כלל הבישול הגדול מגיע בערב ואחרי ההתמקמות, אז גם אפשר להכין את האוכל ויש יותר זמן להתעסק עם זה".