הגיוס ליחידות השדה במחזור מרץ 2020 מתקרב ובפורום "אח שיודע" mako עונים לוחמים בצה"ל לשאלות המלש"בים וקרוביהם, שרוצים לשמוע מאלו שנמצאים שם איך נראה השירות מבפנים.
מלש"ב בשם לירון שאל: האם בהנדסה מנטרלים מוקשים ואם כן אז איך נזהרים ונשמרים מטעויות?
מוהנדס שיודע מצה"ל השיב:
"השלב הראשון והמאתגר ביותר הוא מציאת המוקשים בקרקע - איתור המוקשים: זהו אחד מהדברים עליהם מוכשר כל פלס (לוחם בהנדסה). במהלך ההכשרה מתאמנים פעמים רבות על איתור מוקשים בצורה בטוחה ועל מה שנקרא מוקשים "כחולים"- דמוי מוקשים ללא מנגנון או חומר נפץ.
בנוגע לנטרול: הנטרול יכול להתבצע באמצעות הנחת חומר נפץ בקרבת המוקש והשמדתו או הזזת המוקשים באמצעות כלי רק"ם שונים (פומ"ה, D9) המיועדים לכך.
מלש"ב אנונימי שאל: מה תוכן בוחן הבר אור, איזה תוצאות בדרך כלל עוברות והאם יש השפעה על הקבלה ליחידה?
חי"רניק שיודע מצה"ל השיב:
"בוחן הבר אור עבר שינוי לאחרונה וכעת נקרא - בוחן כושר גופני בסיסי. הבוחן כולל 5 אלמנטים מרכזיים: ריצת 3 ק"מ, מקבילים, עליות מתח, ריצת ספרינט של 150 מטר הלוך חזור ותרגיל הרמה מהרצפה באמצעות "סטראפ-בר".
ההישגים הנדרשים למעבר הבוחן משתנים בהתאם לסוג ההכשרה, לרובאי ולמין. הבוחן בא לבחון כשירות במהלך ההכשרה ובסופה ואינו קשור לקבלה ליחידות השונות.
במהלך ההכשרה כולה מפקדיך וגורמי הכושר הגופני המקצועיים יעבדו איתך ע"פ סרגל מאמצים מובנה, בהנחה שרבים התגייסו ללא כושר מקדים, כך שבסופו של דבר עם קצת השקעה ורצון אין סיבה לא לעבור את הבוחן, כך שאין מה לדאוג.
מלש"ב בשם יואל שאל: איך אתה הופך למפקד טנק?
שריונר שיודע השיב:
אחר הגיוס לשריון יש לבקש לצאת לקורס פיקוד. בסופו של דבר ההחלטה על כך תתקבל על ידי מפקדיך.
קורס מפקדי הטנקים נמשך ארבעה חודשים, ובו השריונר מעמיק את הידע בכלל המקצועות הקיימים בטנק ולומד את תפקיד מפקד הטנק ומתמקצע גם בשליטה, ניווט והערכת המצב. הקמ"ט הוא בין הקורסים היוקרתיים בצה"ל לדרגת הסמל ומפקד הכיתה. הקורס נערך בגדוד שחק (196), גדוד הפיקוד של חטיבה 460 השוכנת בשיזפון. בסיום הקורס יזכה חניך הקמ"ט בסיכת המט"ק (מפקד הטנק) ומעתה הוא מפקד בחיל השריון.
המפקדים הטריים ממוינים לארבע מסלולי המשך: פיקוד במסלול הכשרה (מפקדים בטירונות או בצמ"פ), פיקוד בפלוגות המבצעיות בגדודי החטיבה, מפקדים בקורס הקמ"ט עצמו או קורס קציני שריון.