שש שנים אחרי הקמתו, הקורפוס ה-5 של הצבא הסורי, אשר נתמך על ידי הרוסים, מקצץ בחצי את השכר המשולם למתנדבים. שכר הלוחמים עמד עד כה על 200 דולרים בחודש, סכום משמעותי בסוריה של היום - וכעת שכרם ישתנה ל-100 דולרים לחודש. הקיצוץ בשכר הלוחמים המתנדבים של הקורפוס, מגיע כחלק מההשפעה הכלכלית של המלחמה באוקראינה על רוסיה, שמממנת כאמור את הקורפוס מאז הקמתו בשכר, ציוד ואימונים.
מעדויות שמתפרסמות בסוריה עולה כי הקיצוץ התקבל בהפתעה, ובהמשך נטען בחלק מכלי התקשורת המזוהים עם האופוזיציה למשטר, כי ישנם כמה חיילים שכבר עזבו את היחידות שלהם בעקבות הקיצוץ המפתיע. אותם חיילים שעזבו סיפרו שהקצינים שלהם הסבירו כי מדובר בהחלטה שלא ניתנת לשינוי, משום שמדובר בקיצוץ עליו החליטו הרוסים, שמתקצבים את הקורפוס.
מאז פלישתה של רוסיה לאוקראינה הוטלו עליה סנקציות והגבלות קשות, אשר השפיעו על הכלכלה המקומית, זאת לצד האבדות הרבות בכוח אדם וציוד, שהשפיעו גם הם על היכולות הכלכליות של רוסיה. הפעלת הצבא הרוסי בתחומי אוקראינה עולה מאות מיליוני דולרים בכל יום, וכזכור הרוסים איבדו לאחרונה את סיירת הטילים מוסקבה, כשעל פי "פורבס" מדובר בספינה בשווי 730 מיליון דולרים.
על פי הדיווחים שמגיעים מעבר לים, נראה שהרוסים מנסים לקצץ את ההוצאות הצבאיות שלהם מחוץ לאוקראינה, כדי להתמודד עם השלכות המלחמה, והדבר משפיע באופן ישיר גם על הכוחות שלהם בסוריה. ככל הידוע, על פי המידע שיוצא מסוריה, הגיוס של לוחמים משם לאוקראינה לא בוצע דרך הקורפוס ה-5, אלא דרך חברות אבטחה פרטיות. לאחרונה דווח כי 300 סורים כבר נשלחו לאוקראינה, אם כי תיעוד של פעילותם באוקראינה לא מוכר בשלב זה.
המיליציות שמיגרו את דאעש
הקורפוס ה-5 מונה למעלה מ-6,000 לוחמים והוא הוקם על ידי הרוסים בשנת 2016, אחרי שהמעורבות שלהם במלחמת האזרחים בסוריה הפכה משמעותית ביותר. הקורפוס הוקם על בסיס של מיליציות שנלחמו למען המשטר הסורי, בהן חטיבות הבעת' וארגונים נוספים, ובהמשך הם שולבו באופן רשמי במסגרת הצבא הסורי.
אותם לוחמים נחשבים לכוח לחימה קרקעי איכותי במלחמה שיודע לעבוד צמוד עם חיל האוויר הרוסי והסורי. בנוסף, הקורפוס ה-5 היה אחד מהכוחות העיקריים שהמשטר בדמשק והרוסים הפעילו נגד דאעש.
יחידה זו מורכבת מכוחות המשלבים חי"ר קל, חי"ר ממוכן וגדודי שריון מצוידים בטנקים מסוג T-62 ו- T-72 משופרים. מדובר אם כך בכוח משמעותי, ולא ברור כיצד ההחלטה על קיצוץ השכר תשפיע עליו ועל יכולות הצבא הסורי, המחשיב את הקורפוס ככוח לחימה איכותי.