בהמשך לבקשה של נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, לסיוע צבאי מהמערב, משרד ההגנה של אוקראינה עדכן את הבקשה שהגיש לארה"ב, במטרה לקבל תוספת של אלפי טילי כתף מסוג "סטינגר" ונגד טנקים מסוג "ג'אוולין".
מדובר על תוספת מעבר למה שכבר אושר או שנמסר לצבא האוקראיני. עדכון הבקשה מלמד שהם צריכים כ-500 טילים מכל סוג ליום, מה שמעיד על שימוש אדיר שהם עושים במערכות הנשק האלה.
הרשימה החדשה מגיעה אחרי שהאוקראינים טענו, כי ישנה התכנות גבוהה שהם יתמודדו עם מחסור פוטנציאלי של אותם טילים, על רקע מתקפה רוסית מתמשכת.
הטילים שממשיכים לזרום לאוקראינה
על פי גורמים במערב, עד ה-7 במרץ, כלומר כשבועיים מאז פלישת רוסיה לאוקראינה, ארה"ב ומדינות נאט"ו נוספות שלחו לאוקראינה כ-17,000 טילים נגד טנקים ו-2,000 טילים נגד מטוסים. הנשק המשיך לזרום גם מעבר לתאריך הזה, כאשר מדינות נאט"ו דאגו לשמר את זרימת קווי אספקת הנשק והציוד, גם אחרי שרוסיה איימה לפגוע באותם משלוחים.
הנשיא ג'ו ביידן אמר ביום חמישי האחרון כי המערכות, התחמושת והנשק: "זורמים לאוקראינה בזמן שאני מדבר". בכיר בנאט"ו הוסיף כי ישנן מספר טיסות (נשק) בכל יום, במטרה להביא את הציוד למזרח אירופה, משם זה נכנס לאוקראינה דרך מספר מעברי גבול יבשתיים.
ביום רביעי האחרון, בריטניה הודיעה כי תשלח לאוקראינה 6,000 טילים נוספים, לצד כ-33 מיליון דולר גיבוי כספי לצבא האוקראיני. כדי להעביר את הנשק כמה שיותר מהר, צבאות המערב העבירו לאוקראינה מערכות לחימה, טילי ג'אוולין, סטינגרים ועוד, מהמחסנים שלהם.
בארה"ב כבר החלו לדבר על ייצור מחדש של הטילים האלה, כדי לחדש את המאגרים של הצבא האמריקאי. דאג בוש, מזכיר הצבא (ARMY) לרכש ולוגיסטיקה, אף התראיין בנושא ואמר שכבר החלו לקדם מהלכים שיאפשרו זאת, כולל אישור תקצוב מהקונגרס.
"יחד עם זאת, האצת או הגדלת הייצור של מערכות הנ"מ והנ"ט כרוכים בלא מעט שיקולים", הסביר בוש, "בהם שילוב ברכש לטווח ארוך, ציוד נלווה וצרכי השטח שלנו. בימים אלו הנושאים נבדקים לעומק".
הערכה של מומחים שהתראיינו בנושא היא שבסופו של דבר, יוחלט לחדש את הייצור של אותן מערכות ולהאיץ אותו. זה גם בגלל שכחלק מלקחי המלחמה באוקראינה, יהיו צבאות רבים שיבקשו לרכוש מארה"ב סטינגרים נגד מטוסים וג'אוולינים נגד טנקים.