על רקע סכסוך גבולות ארוך השנים בין הודו לסין וכשנה אחרי עימות קטלני שגבה את חייהם של עשרות חיילים משני הצדדים, הודו תרכוש מאה מערכות "SkyStriker" (שרקרק), חימוש משוטט מתוצרת חברת אלביט מערכות הישראלית.
הודו מתמודדת בימים אלו עם מתיחות צבאית מול סין ועם התערערות היציבות בגבולה עם פקיסטן. העובדה שארה"ב יצאה מאפגניסטן רק מחמירה את כמות האיומים בעיניי ההודים. בניו דלהי חוששים שהטליבאן האפגני והפקיסטני עלולים לשתף פעולה בפיגועי טרור נגד הודו. לא מן הנמנע שהשרקרקים הישראלים-הודים יבצעו סיכולים באזור הזה.
מדובר במערכת חימוש משוטט למשימות חשאיות ומדויקות בטווח של כמאה ק"מ. כלומר, את השרקרק ניתן לשגר כשהוא יודע לכסות שטחים נרחבים של האויב ולשהות באוויר כשעתיים. בזמן הזה, הצוות שפעיל אותו יכול לזהות מטרות באופן עצמאי או בהכוונה של מערכות אחרות, אז הוא צולל ומתפוצץ על המטרה.
בפועל, השרקרק שמופעל מרחוק מאפשר ליחידות חי"ר או יחידות מיוחדות לחפש, לאתר ולתקוף את המטרות. אורכו של המזל"ט החכם הוא 2.5 מטרים ומשקלו 35 קילוגרמים בלבד, מה שאומר שכוח חי"ר יכול לקחת כמה כאלה ולהסתייע בהם.
החימוש המשוטט משוגר בדרכים שונות מתוך זביל, ממשגר נגרר או על גבי ג'יפ. רמות הדיוק של המערכת מאפשרות פגיעה בטנקים, כלי רכב קרביים, אופנועים בתנועה ואף חלונות בתים. בנוסף מספק יכולות פגיעה והשמדה מדויקות מאוד של עמדות מבוצרות. במידה והכוח לא מאתר מטרות, ניתן לבטל את המשימה ולהחזיר את השרקרק.
השרקרק שפותח על ידי אלביט מערכות הפך מבצעי ב-2017 ומאז נמכר למספר מדינות. לא ידוע על שימוש מבצעי שלו בצה"ל כאשר ביצרנית כמו גם בצבא שומרים לא מתייחסים לנושא. כזכור, החימוש המשוטט הישראלי היה נשק מכריע במלחמה האחרונה בין אזרבייג'ן וארמניה.
קצין בכיר מצבא הודו שהתראיין ל"timesofindia" ציין כי החימוש המשוטט הישראלי ישפר את יכולות הצבא בדגש על היחידות המיוחדות. כמו כן הוא אינו שולל רכש נוסף של מערכות מהסוג הזה. מדובר בחוזה שהיקפו כמאה מיליון דולר ונחתם במסגרת של "סמכות לרכש חירום" עבור הצבא ההודי, כלומר ללא מכרז ובהסכמה כי מדובר במערכת המתאימה ביותר.
בשנים האחרונות הצבא ההודי נמצא בתהליך של התעצמות אדיר ממדים כחלק מהמענה של המדינה לאיום הגובר וארוך השנים מול וסין כמו גם מול פקיסטן, האויבת המסורתית. לחברות הישראליות בהן אלביט יש מקום של כבוד בשוק ההודי הענק.