צבא היבשה הבריטי ביצע בהצלחה ניסוי במערכת "קרנף" - המפקדה הניידת שפותחה על ידי חברת אלביט מערכות הישראלית. מדובר במפקדה דיגיטלית מתוחכמת שמסייעת למפקדים לשלוט בכוחות שלהם כשהפרט החשוב הוא שכל זה יקרה בשטחי הלחימה מבלי שהמפקדים ייאלצו להישאר מאחור מול מסכים דקים במפקדות מסורבלות.
"באירוע 'ניסויי הלחימה של צבא היבשה 2020' אנחנו בוחנים טכנולוגיות חדשניות כהכנה למלחמה של המחר", הודיע הצבא הבריטי. "בשבועות הקרובים חיילים שלנו יישמו טכנולוגיות חדשות בפתרון בעיות אמיתיות משדה הקרב. במלחמה, המהירות והגמישות של קבלת ההחלטות קריטית להבסת האויב", הוסיפו.
נכון להיום צה"ל נחשב לצבא המתקדם ביותר בתחום הזה עם מערכת צי"ד (צבא יבשה דיגיטלי) של אלביט ובשנים האחרונות צבאות מערביים מתקדמים רוכשים מערכות שליטה ובקרה ישראליות, בהן הקרנף. זהו פיתוח מהדור האחרון של אלביט לפתרונות מפקדה ניידת איתם ניתן לפעול בכל מקום.
המעררכת מספקת למפקד את כל המידע האפשרי שמוצג בצורה נוחה כולל דרך אפליקציות של המפקדה, ממש כמו בטלפון של כל אדם. את המידע המפקדה מעבירה לשאר המפקדים ועד לכל חייל בשטח, בין אם למסך שיש לו ואפילו לכוונת הרובה.
אפליקציות נוספות שיש במחשבי המפקדה מסייעות למפקד לקבל את ההחלטות הנכונות בהתאם לסיטואציה כשהיא מסייעת לו בניהול כמות אדירה של מידע. אחת הבעיות הכי גדולות של מפקד, למשל מח"ט, היא שליטה בכמות גדולה של כוחות, מגדודים ועד סיוע אווירי, כשהוא נכנס לתא שטח אויב.
זה בנוסף להתמודדות בתוואי השטח, מיקום אויב ועוד. כדי להפוך את זה לפשוט, קרנף מאפשרת לו, בלחיצת כפתור, להציג על מסך את תא השטח החדש ולהבין באופן ויזואלי פשוט איפה כל הכוחות שלו, איפה האויב על בסיס מידע מכל הסנסורים בגזרה ומה תא השטח מאפשר לו.
מערכת הקרנף מאפשרת למפקדים לעשות את כל זה במפקדות קטנות יותר ופחות מסורבלות. המיגון של כלי הרכב עליהן הציבו את הקרונות מאפשר למפקד לפעול עם הכוחות שלו בחזית מבלי לאבד את היתרון של המפקדה הגדולה שבעורף, ולוודא שכל מה שהוא רוצה קורה.
בצה"ל הוחלט למקם את הקרונות של הקרנף על תובות משוריינות של טנקים, מה שמעניק מיגון טוב יותר. ניתן להמשיך ולתפקד גם כאשר המפקדה זזה ממקום למקום בזכות המבנה של סביבת העבודה.
הקרנף עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת של תקשורת דיגיטלית בכדי לשמור על הקשר עם כל הכוחות ואמצעי הלחימה המאוישים והלא מאוישים - ביבשה ובאוויר. בהתחשב בעובדה ששדה הקרב כיום הוא רב ממדי ודורש קבלת החלטות מהירה, מדובר בשדרוג משמעותי ונראה שהבריטים מרוצים ממה שצפוי להיות הרכש החדש שלהם.