על פי כמה דיווחים בתקשורת הזרה, דרום קוריאה החליטה לפתח בעצמה מערכת יירוט דומה לכיפת ברזל, לאחר שבחנו בעבר את רכישת המערכת הישראלית.
משרד ההגנה של דרום קוריאה הודיע היום (שני) על תוכנית לחמש השנים הקרובות במסגרתה ישקיע 253 מיליארד דולר ברכש של מערכות לחימה חדשות כמו נושאת מסוקים, מטוסי קרב, טנקים וגם פיתוח של אמצעי לחימה חדשים, בהם אותה מערכת יירוט נגד טילים.
לשטח דרום קוריאה מכוונים מאות אלפי רקטות וטילים לטווחים קצרים ובינוניים של שכנתה צפון קוריאה ולהם יש להוסיף עוד מאות רבות של טילים לטווחים ארוכים ויכולת נשיאת ראשי נפץ גרעיניים.
['21~'25 국방중기계획 수립]
국방부는 「'21~'25 국방중기계획」을 수립하였습니다.
이번 계획은 부대계획, 방위력개선, 전력운영 3개 분야의 계획으로 구성되어 있습니다.
▶ 자세히보기 https://t.co/xCidtPtx3U#국방중기계획 #국방개혁 #혁신강군 #부대계획 #방위력개선 #전력운영 pic.twitter.com/hBnO9Yto0z
(הודעת משרד ההגנה של דרום קוריאה על התוכנית הביטחונית)
בדרום מחפשים כבר שנים רבות את המענה לאיום הגדול מצפון, ומאז 2017 הם בחנו את מערכת כיפת ברזל הישראלית. כעת על פי הדיווחים הם מתכוונים לפתח מערכת עצמאית אך יתכן שכמו במקרה הבריטי הם ירכשו רק את מערכת השליטה והבקרה של כיפת ברזל.
גורם במשרד הביטחון צוטט כשאמר: "אנחנו מדברים על מערכת שתדע להגן על הבירה ולהתמודד עם מאסה של רקטות 200 ו- 300 מ"מ שמכוונות אליה". על פי הצהרות משרד הביטחון של דרום קוריאה, המטרה שאותה מערכת יירוט נגד טילי דמוי כיפת ברזל תיכנס לשירות עד לשנת 2030.
נכון להיום דרום קוריאה מתבססת על הגנה אמריקאית מפני הטילים של צפון קוריאה, אחרי שארה"ב פרסה שם סוללות THAAD. עוד נזכיר שלאחרונה ארה"ב רכשה מישראל שתי סוללות כיפת ברזל ובשבוע שעבר נחת בארץ מטוס אנטונוב 225 הענק שהוביל את המשאיות עליהן תותקן המערכת.