דנמרק תספק לאוקראינה משגרים וטילים אמריקאים מסוג "הרפון", כדי לסייע לה להגן על החופים שלה ולהילחם במצור הימי של הצי הרוסי. האספקה של הטילים המתקדמים היא במסגרת המאמץ האמריקאי לחמש את האוקראינים באמל"ח מתקדם יחד עם מדינות נוספות. ההודעה הזו מתפרסמת אחרי שהצי הרוסי הידק את המצור שלו, כולל על אזור אודסה.
"אין לנו נכסים בים השחור", אמר גנרל מארק מיילי יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב. "אולם אנחנו דואגים שלא תהיה 'נחיתה ימית' (של הרוסים) באודסה". הגנרל מיילי גם ציין הצד הכלכלי של הסיוע לאוקראינה.
ההרפון שאוקראינה תקבל מדנמרק, הינו טיל מונחה מכ"ם נגד ספינות שפותח בסוף שנות ה-70 ומאז עבר שדרוגים רבים, שהפכו אותו לאחד המתקדמים בעולם. לטיל טווח של כ-300 ק"מ כשהוא טס במהירות וגובה נמוך, מה שמקשה על היירוט שלו.
להרפון ראש קרבי במשקל 220 ק"ג וניתן לשגר אותו מספינות, צוללות, מטוסים וגם ממשגרים קרקעיים. מדובר בטיל שנמצא בשרות מבצעי גם בחיל הים הישראלי, במצרים, איחוד האמירויות ומדינות נוספות.
מאמצי החימוש של אוקראינה נמשכים
ההחלטה לספק לאוקראינה את טילי ההרפון התקבלה במסגרת של "קבוצת הקשר לאוקראינה". מדובר בנציגים של כ-40 מדינות שנפגשים אחת לתקופה בבסיס רמשטיין שבגרמניה. רק לאחרונה הצטרפו לקבוצה הזו, על פי גנרל מיילי, מדינות כמו קולומביה, אירלנד, קוסובו ואחרות.
שר ההגנה האמריקאי, דיווח מצדו כי איטליה, יוון, נורבגיה ופולין שלוקחות חלק באותה קבוצה, יתרמו עוד מערכות לאוקראינה, בעיקר ארטילריה ותחמושת. הוא גם שיבח את צ'כיה, שלדבריו כבר העבירה לאוקראינה מסוקי תקיפה, טנקים ומערכות טילים ורקטות.
בעוד שבארה"ב מתמקדים בעיקר בצרכים המידיים של אוקראינה, שם דווקא מבקשים לתת דגש גדול יותר להתחמשות ארוכת טווח ולקבל מענה לצרכים עתידיים. בין השאר מתוך הבנה שהמלחמה נגד הרוסים תהיה ארוכה ותימשך עוד חודשים רבים, אולי אף מעבר לכך.
לכן, בימים אלה נמצאים בוושינגטון חברי פרלמנט אוקראינים שהגיעו לשם כדי לבקש אמל"ח מתקדם כולל מטוסי קרב מסוג F-15 ו-F-16, טנקים מסוג אברמס M-1 וגם מערכות טילים, רקטות ותותחים מדגמים מערביים, נוסף על אלה שקיבלו לאחרונה.