תעשיית האוויר והחלל של טורקיה (TAI) מדווחת על ניסוי מוצלח במסגרתו שוגרה בפעם הראשונה פצצת גלישה חכמה ממל"ט "Aksungur", גם הוא מייצור מקומי. הפצצה "KGK-SIHA-82" שוקלת 340 ק"ג ומגיעה לטווח של 30 ק"מ, כשעל פי ההודעה האחרונה זה הטווח ממנו פגעה במטרה בניסוי.
עוד על פי ההודעה, השיגור בוצע מעל לים השחור כאשר המל"ט שחרר את הפצצה בגובה של 20,000 רגל, אז היא גלשה לעבר המטרה שלה במרחק 30 ק"מ. הטורקים טוענים כי בקרוב תהיה יעילה לטווח של 45 ק"מ.
לטענת הטורקים המל"ט ממנו שוגרה הפצצה מסוגל לשהות באוויר 28 שעות ברציפות כשהוא נושא 12 טילים קטנים ומדויקים. עם משקלים נמוכים יותר למטוס הזה מיוחסת יכולת לשהות באוויר 49 שעות ברציפות.
בסך הכל מיוחסת למל"ט יכולת לשאת חימושים במשקל של 750 ק"ג, כלומר ברגע שהפצצות יהפכו מבצעיות, כל מל"ט כזה יוכל לשאת שתי פצצות גלישה שיגיעו בסופו של תהליך לטווח של 45 ק"מ.
השילוב בין חימושים מדויקים לטווחים ארוכים למל"ט בעל יכולת שהייה ארוכה באוויר, מעניק יכולת מבצעית גדולה לצבא הטורקי ולכל מי שיחליט לרכוש את המטוס עם החימושים השונים המיועדים לו.
מכיוון שמדובר בכלי טיס איטי וקל ליירוט, השילוב הזה שמאפשר שיגור מחוץ למעטפת של מערכות הגנה אווירית רבות, מסייע בשרידות שלו וביכולת לתקוף מטרות מגוונות. בחודש שעבר דיווחו הטורקים גם כן על שיגור ארוך טווח של מל"ט מסוג Bayraktar.
בשנים האחרונות תעשיית האוויר והחלל הטורקית רשמה קפיצת דרך משמעותית בכל הקשור לתחום המטוסים ללא טייס, חמושים או לסיור ואיסוף מודיעין. האמצעים הטורקים (לצד הישראלים) הוכיחו את עצמם במלחמה שהייתה בנגורנו קראבך, מה שבא לידי ביטוי בהזמנות רבות.
טורקיה מתחרה ראש בראש עם התעשייה הביטחונית הישראלית שנחשבת למובילה עולמית בתחום. בישראל ערים לתחרות כמובן, אולם משיחה עם גורמים בתעשייה האווירית וחברות נוספות בהן אלביט, הדגישו רבים שהיתרון הטכנולוגי והמבצעי נמצא בישראל.