נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הכריז כי "בלארוס תקבל מערכות טילים לטווח קצר בעלי יכולת גרעינית מסוג איסקנדר-M". על פי הדיווחים, ההחלטה התקבלה ביום שבת האחרון, בפגישה בסנט פטרסבורג בין פוטין לאלכסנדר לוקשנקו, נשיא בלארוס, שכזכור התקרב למוסקבה אחרי שזו עזרה לו לדכא את ההפגנות נגד שלטונו של מי שמכונה "הרודן האחרון של אירופה".
לוקשנקו, כך על פי הדיווחים, ביקש את הטילים הרוסים כ"תגובה סימטרית" לטיסות גרעיניות לכאורה של מטוסי נאט"ו סמוך לגבולות בלארוס. לוקשנקו נחשב כידוע לדיקטטור וגם למנהיג לא יציב במיוחד, ורק במאי של השנה שעברה בלארוס הואשמה בפירטיות אווירית כשחטפה טיסת נוסעים כדי ללכוד פעיל אופוזיציה, כך שבאופן טבעי העובדה שלמשטר מהסוג הזה תהיה סוג של יכולת גרעינית מעוררת דאגה בלא מעט מדינות אירופה. כ
נשיא רוסיה הוסיף באותה פגישה כי מוסקבה גם בוחנת את האפשרות לשדרג את מטוסי הקרב מסוג סוחוי SU-25 כך שיוכלו לשאת נשק גרעיני טקטי. לא ברור האם בכוונת הרוסים גם להציב שם נשק גרעיני - ואם כן, איך יפעל מנגנון השליטה על אותו חימוש. כיום אין בידי בלארוס נשק גרעיני, זאת למרות שבעבר נשק כזה היה בשטחה, אולם היא החזירה אותו לרוסיה עם התפרקות ברית המועצות.
בלארוס משתפת פעולה באופן מלא עם רוסיה והיא אף מאפשרת להם לתקוף משטחה את אוקראינה, ונראה כי הצבת נשק גרעיני בשטחה של בלארוס יהיה מהלך שיגביר עוד יותר את המתיחות הגבוה ממילא במדינות הבלטיות.
אגב, לטילי ה"איסקנדר-M" יכולת לשאת מגוון ראשי קרב בהם כאמור גם ראש גרעיני, וקצינים בכירים בצבא הרוסי טענו בפרסומים שונים כי "אין למערכת ההגנה האווירית של נאט"ו יכולת להתמודד עם הטקטיקה והיכולת המבצעית של הטיל". על פי הרוסים, לטיל טווח שנע בין 50 ל-500 ק"מ ויכולת דיוק גבוה כשהוא מגיע למהירות של 6-7.
ראש הקרב של הטיל מגיע למשקל של חצי טון, ולמערכת שלו יכולת לעדכן את המטרה גם בזמן המעוף. הטיל ניתן לשיגור בזמן מהיר מרגע מתן פקודה, תוך ארבע דקות כאשר הוא מקבל את המידע על המטרה שלו מלוויינים, כלי טיס ומרכזי מודיעין שונים. דיוק רב וראש הקרב הכבד, כמו גם העובדה שמדובר במערכת ניידת הופכים את האיסקנדר למערכת איכותית ומאיימת.