קפיצה ממטוס מעולם לא הייתה משימה מדויקת מדי: הלוחמים צריכים להגיע לנקודה ספציפית, לעיתים בסביבה עוינת. לצנחנים מעולם לא הייתה מערכת ניווט שתוודא שהם מגיעים ליעדם – עד עכשיו.
צוות המורכב מחברת ההגנה "Nanohmics" ומחברת "Complete Parachute Solutions" מנסה עתה לשנות זאת. הם פיתחו את מה שעשוי להיות הפיתרון: מערכת אוויוניקה לצנחנים. היא מוטענת לטלפון שמותקנת בו מערכת הפעלה של אנדרואיד, חלונות או לינוקס, או ללפטופ ייעודי. התוכנה, "Guideline", מחשבת את המשתנים במשימת הצניחה ואפילו עוזרת לצנחן להישאר מוכוון למטרתו אחרי הקפיצה.
תצוגת האפליקציה מציגה סדרת מעגלים שלהם מרכז משותף, שמייצגים מה שצנחנים קוראים לו "קונוס הרוח". בעצם מדובר בווקטור, מעין זרם אווירי שצריך "לתפוס" במידה והצנחן מעוניין לנחות באזור מסוים. הבעיה היא שכשאתה צונח, אין לך דרך טובה לדעת שאתה אכן נמצא במיקום הנכון. האפליקציה הזו מתיימרת לעשות בדיוק את זה.
היא קוראת אותות ממתקן GPS שנושא הצנחן, ומסתמכת על קואורדינאטות אורך ורוחב של נקודת הנחיתה המיועדת. התוכנה מציגה באופן ויזואלי את קונוס הרוח שבתוכו אמור להיות הצנחן בכל עת, ואת מיקומו של הצנחן עצמו ביחס אליו.
טעימה ממה שהכוחות צפויים לפגוש על הקרקע
הפונקציונליות של הרעיון הזה מתבטא גם לפני הקפיצה עצמה. תת-תכנית באפליקציה, "Mission Planner", מאפשרת לצנחן להזין את הקואורדינאטות של נקודת הנחיתה המיועדת וכן את הפרטים של אופי הצניחה. נתוני מזג אוויר שנאספים בזמן אמת מוצלבים עם תחזיות הרוח, בעוד האפליקציה מחשבת את המיקום האופטימלי ממנו כדאי שתתרחש הקפיצה מהמטוס, ואפילו את השעה האופטימלית לעשות זאת. אפילו מידע שמקורו ב-Google Earth משולב כאן, ונותן טעימה ממה שהכוחות צפויים לפגוש על הקרקע.
אם אתה יכול לשלוט ברוב המשתנים בדבר מורכב כמו קפיצה ממטוס, אתה יכול למקד את מירב תשומת הלב שלך במשימה שלפניך – ולא בקפיצה עצמה. אבל כל זה, נפלא ככל שזה נשמע, עדיין לא אומר שהצניחה תהפוך לתהליך אוטומטי. התוכנה לא יכולה, למשל, לתקן מצנח לקוי. היא לא יכולה להבטיח שהסכנה שבצניחה ממטוס תנוטרל, ושמוות לא יהיה אפשרות שיש לשקול למול חשיבות המשימה הסופית. היא גם לא יכולה לאתר את האויבים שעשויים לחכות למטה לצנחנים.