שדה הקרב של ימינו מתאפיין בסביבה רועשת במיוחד שמערבת קולות נפץ, הלמי ירי, קריאות בקשר, צעקות, רעשים שמקורם בכלי רכב, כלי משוריינים, כלי טיס ועוד. בשל הצורך בפיצול קשב בשדה הקרב, הבנת סביבת הלחימה והשמירה על עירנות, עד היום לוחמים לא נהגו להשתמש באטמי אוזניים במהלך פעילות מבצעית. כתוצאה מכך, ישנם חיילים שסובלים בהמשך חייהם מלקויות שמיעה, והפעילות המבצעית נפגעה מכיוון שכל קולות הנפץ גרמו ללוחמים לרגעי בלבול שלמעשה העניקו יתרון לחיילי האויב.
על פי נתוני צבא ארצות הברית, גובה הפיצויים שקיבלו לוחמים משוחררים פגועי שמיעה עמד על מיליארד דולרים לשנה בממצוע של העשור האחרון. בצבא האמריקאי הבינו שהנזק הוא לא רק כספי ומצאו שלפתרונות שמיעה בשדה הקרב יש השפעה ממשית על התפקוד של הלוחמים בשדה הקרב, שמסוגלים לקבל הוראות קוליות בקשר ושלא נדרש להם זמן התאפסות אחרי כל ירי, פיצוץ רימון או מעבר בין כלי רכב.
פתרונות השמיעה שהצבא האמריקאי הכניס לשימוש הם פירות פיתוח ישראלים מתוצרת חברת Source of Sound, שסיפקה אטמי אזנים מתוחכמים מאוד עם גאדג'טים ופתרונות הייטק מתקדמים. בשנתיים האחרונות החברה ניגשה לשוק הישראלי, בעקבות צורך שהתעורר גם בצה"ל, התאימה את האטמים הישראלים לצרכי צה"ל והתחילה תכנית הרצה. על פי דיווח באתר צה"ל, האזניות ייכנסו לשימוש יחידת המסתערבים ויחידת דובדבן, אולם מקור יודע דבר מספר כי זהו רק קצה הקרחון וכי האטמים המתקדמים מצויים בשנתיים האחרונים בהרצה ביחידות רבות שלא ניתן לחשוף. על פי אותו מקור, השוק העולמי בתחום הגנת הרעש מוערך בלמעלה ממיליארד דולר.
האזניות הישראליות שונות מאלו האמריקאיות בכך שהן פשוטות יותר ואמינות יותר, כך מוסר אותו מקור. על פי הדיווח באתר צה"ל, האזניות מתבססות על טכנולוגיה מתקדמת של מיקרונים זערוריים שמותקנים בתוך האטם שמתמשק למכשירי קשר ומאפשר העברת מסרים ורבליים בין הלוחמים באמצעות מכשירי הקשר. השימוש באטם שידע לסנן רעשי סביבה הגבוהים מ-80 דציבלים יאפשר הפעלת כוח בעוצמה הנדרשת מבלי להתייחס למגבלת הרעש ויחד עם זאת, להשאיר את הלוחמים ממוקדים לכל אורך הקרב. יתרון נוסף של האטמים האלו הוא שהם קומפקטיים וניתנים ללבישה מתחת לקסדה, מבלי שיפגעו בסנסורים הקוליים של הלוחמים ויכולת ההתמצאות שלהם במרחב ומבלי שיסרבלו אותם ויפגעו במבצעיות.