מחסניות משופרות בדרך לרובי הסער של כוחות היבשה: לאחר שנים ארוכות של שימוש במחסניות האלומיניום הידועות, פותח צה"ל במהלך לקליטת מחסניות דור-הבא משופרות. המחסניות הפולימריות החדשות, שבחודשים הקרובים יחלו נקלטות בכוחות לוחמים, מגדילות במאות רבות של אחוזים את אורך החיים של המחסניות ומתאפיינות בכמות קטנה בהרבה של מעצורים.
"מחסניות האלומיניום מאוד לא עמידות, והתוצאה היא זריקת כמויות אדירות של יחידות, מעל למאה אלף, והשקעה גדולה בתקציב השנתי עבור קניית מחסניות חדשות", הסביר רס"ן גיל אילוז, רמ"ד נשק קל בחטיבה הטכנולוגית של זרוע היבשה (חט"ל). "השילוב של זה עם בעיית האמינות שלהן, שגורמת למעצורים רבים, הוביל לצורך בהשגת מחסניות חדשות עבור תחמושת 5.56 מ"מ".
לאחר בחינה של כמה סוגי מחסניות (פלסטיק, אלומיניום ופולימר) ממגוון חברות, בתהליך ארוך שכלל ניסויי מעבדה ושדה, הוחלט לרכוש 10,000 יחידות ראשונות מדגם של חברת CAA. "המטרה היא להביא את המחסניות לכוחות חי"ר שונים ולראות בצורה רחבה כיצד משתלבות המחסניות בשטח", הסביר רס"ן אילוז. "בהתאם להצלחת הקליטה נחליט על כמות הרכישות בשנה הבאה, מתוך מטרה להגדיל בצורה הדרגתית את אחוז מחסניות הפולימר ולהקטין את ההשקעה הכספית בתחום".
"מדובר בשינוי אדיר"
גורמים ב-CAA הסבירו כי למחסניות החדשות יש מגוון רחב של תכונות המייעלות את תפקודן, כמו חלון עם דרכו יכול הלוחם לראות את המספר המדויק של הכדורים שנשארו בה וכפתור מגע המאפשר לבדוק האם המחסנית מלאה מבלי להוציאה מן האפוד. עם זאת, היתרונות הבולטים ביותר הם עמידותה של המחסנית המצמצמת בצורה דרסטית את פתיחת שפתיה ומקטינה משמעותית את כמות המעצורים, כמו גם אורך החיים הגדול בהרבה שלה.
"אם המחסניות הקודמות יכלו לעמוד רק בשבעה מחזורי טעינה, אלה יוכלו לעמוד בעשרות רבות", הדגיש רמ"ד נק"ל. "למעשה, טרם הצלחנו לפסול מחסנית כזאת. מדובר בשינוי אדיר, שיוביל לחיסכון משמעותי בתחום רכישת המחסניות". רס"ן אילוז מדגיש, עם זאת, שהדגם המדובר של המחסניות מהווה ניסיון קליטה אחד בלבד ומתבצעת בחינה של מחסניות פולימריות נוספות מייצורן של חברות אחרות בתעשייה.