כל לוחם מכיר את הסיטואציה: הכוח צועד בין בתי הכפר כשלפתע נשמעת קריאת "הותקלנו מלפנים, שני מלוכלכים, 300 מטר". בפועל, עם זאת, לא תמיד האויב אכן נמצא במרחק שננקב. עד היום, הטווחים שהוכרזו בעת התקלות נאמרו מתוך אינטואיציה, החריגות היו משמעותיות, וכלי הנשק שכוונו לפי הזנת מספר מדויק – לא פגעו באופן אולטימטיבי. בכדי לענות על הצורך המבצעי של דיוק בטיווח המטרה, וכחלק מלקחי "עופרת יצוקה", בימים אלה מתחילים לקבל כל מפקדי מחלקות החי"ר בצה"ל מד טווח לייזר – מט"ל.
"מוצר זול שפשוט עושה את העבודה"
מדובר במכשיר דמוי משקפת קטנה, משקלו כ-200 גרם, ממנו יוכל הקצין לבדוק מה מרחק המטרה, ובאיזו זווית הוא נמצא ממנה. "זה מוצר זול, בגודל קופסת סיגריות, שפשוט עושה את העבודה. המ"מ מסתכל, מקבל מרחק מהמטרה, הקלע או המטוליסט מכוון בהתאם – ופוגע. זה יוביל לשיפור משמעותי ביכולות", אמר רמ"ד ציוד קרב במחלקת אמל"ח של זרוע היבשה, רס"ן יואב גלסטר.
המט"ל החדש יאפשר, דרך מדידת הזמן הלוקח לקרן לייזר שהוא משגר להגיע למטרה, לתת טווח מדויק עבור יעדים במרחק של עד כקילומטר, והוא יגיע לכל מחלקת לוחמים רגלית. הדגם שנבחר מיוצר על ידי חברת "Opti-Logics" האמריקאית.
פנס סימון חדש יפחית את הסיכון למקרי "אש ידידותית"
לא מדובר בפיתוח היחיד שיכנס בקרוב לכוחות הלוחמים במטרה לשפר את הסדר בשדה הקרב – בימים אלה מסתיים בזרוע היבשה מכרז לפנס סימון (פנס נצנץ) חדש, שיתלבש על קסדות הלוחמים ויאפשר פיקוד ושליטה משופרים בשדה הקרב, תוך הפחתה משמעותית ביותר של הסיכון לירי דו-צדדי. "אנחנו כבר אחרי ניסוי מבצעי מוצלח", סיפר רמ"ד ציוד קרב, "זה אמצעי חשוב ביותר".
הפנס מהבהב לפי הצורך בשבעה צבעים, כולל שימוש באינפרא אדום. ניתן לשנות את הטווח אליו מאיר הפנס לפי הצרכים המבצעיים. "הכלי הזה יכנס בצורה יעילה ומשמעותית ללוחמת לילה", ציין רס"ן גלסטר. "המפקד ידע בדיוק איפה כל לוחם שלו נמצא".